• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.06.2024

06:40

Hurkač: Nadam se da me neće pamtiti samo po pobedi nad Federerom!

Tanjug/AP

Tenis

Hurkač: Nadam se da me neće pamtiti samo po pobedi nad Federerom!

Podeli vest

Poljski teniser, Hubert Hurkač (27), ima velike ambicije pred Vimbldon koji se održava od prvog do 14. jula u Londonu.

Turnir počinje u ponedeljak, a Hurkač teži da nadmaši svoj uspeh iz 2021. godine kada je stigao do polufinala, jer je u četvrtfinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom sa 3:1 (6:3, 7:6, 6:0). Uoči dolaska u London, Hurkač se prisetio detalja sa tog susreta, koji se pamti kao poslednji Federerov duel u karijeri.

- Bio sam jako nervozan pre meča. Prilično sam verovao u svoju igru, znao sam da mogu dobro da igram na travi na Vimbldonu, posebno posle pobede protiv Medvedeva u pet setova. Imao sam osećaj da sam u dobroj poziciji, trudio sam se da odigram najbolje. Bio sam nervozan, ali i uzbuđen. Kao dečak sam se uvek ugledao na Rodžera, bio mu je idol. Osvojio je mnogo trofeja na Vimbldonu i to što sam igrao protiv njega na tom mestu, bilo je jedinstveno, to sam oduvek želeo - izjavio je Hurkač.

Foto: Tanjug/AP

 

S obzirom na mali broj privatnih travnatih terena u Poljskoj, Hurkač je ograničen u pripremama za predstojeći turnir.

- Trava mi je omiljena podloga. U Poljskoj nismo imali mnogo takvih terena, možda samo par privatnih, ali ih ne bih poredio sa travom na Vimbldonu. Još kao junior sam se radovao da igram na Vimbldonu, Uvek sam želeo da se bacim i odigram lep udarac. Uživam u atmosferi, u osećaju da igram na travi - izjavio je Hurkač.

Hurkač je izuzetno ambiciozan pred takmičenje koje startuje za nekoliko dana, te se nada ostvarivanju što boljeg rezultata.

- Ambiciozan sam, želim da osvajam turnire. Ponosan sam što pobeđujem na svim podlogama. Nadam se da ću uraditi neke dobre stvari ubuduće, tako da me neće pamtiti samo po pobedi nad Rodžerom. Bilo je to nešto posebno, igrati sa njim na centralnom terenu, ta atmosfera. Bilo je jako bučno. Nikad nisam osetio ništa slično, srećan sam da samo kroz sve to prošao - zaključio je Hurkač. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!
Politika

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković oglasio se putem plaftorme X i izneo jasan stav u vezi sa izjavama tzv. kosovskog ministra policije - Dželjalja Svečlje, koji je povodom plakata na severu Kosova sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku "vrhovni komandante čekamo te", zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva – biti uhapšen.

30.06.2024

16:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Potisnuti sa leve obale Drnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Drnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija