• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

01.07.2024

18:25

Lajović utučen nakon poraza: Olako sam izgubio, sada mi je fokus na Olimpijskim igrama!

AP/Photo

Tenis

Lajović utučen nakon poraza: Olako sam izgubio, sada mi je fokus na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Srpski teniser, Dušan Lajović (34), izneo je utiske nakon poraza od Grigora Dimitrova sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:5), u oviru prvog kola Vimbldona.

Lajović je završio takmičenje u Londonu posle nešto manje od dva sata. Bugarski teniser dobio je prvi set posle samo 28 minuta, brejk je napravio u osmom gemu i dobio uvodni set sa 6:3. Dušan ni u drugoj deonici nije imao rešenje, a Dimitrov mu je oduzeo servis gem na startu, sačuvao ga do kraja i poveo sa 2:0. Dušan se probudio tokom trećeg seta, napravio brejk i poveo sa 4:1, imao je šansu, ali je Dimitrov izjednačio rezultat i vrlo brzo ga prestigao. 

Po završetku meča, Lajović je priznao da je pred njim bio veoma težak zadatak, te da je protivnik opravdao ulogu favorita na ovom susretu. 

- Težak žreb za prvo kolo, mislim da je realno on imao veliku prednost što je oba seta kretao sa brejkom. Olako sam izgubio, Napravio sam šanse u trećem setu, nisam uspeo da ga zadržim. On je jedan od igrača koji igra jako dobro na travi, danas se to i videlo. Osećao se komforno na toj podlozi u trenucima kada se lomio rezultat. Mislim da je par gemova na moju servu odlučilo meč. Imao je visok procenat osvojenih poena na prvi servis. Na moj servis se mnogo više igralo i to je gde je balans prevagnuo da češće budem pod pritiskom. Kada se poen otvorio, bili smo ravnopravni. Na ovoj podlozi je najdominantija stvar prvi servis. Mislim da je to odlučilo ceo meč, barem kad je dinamika - započeo je Lajović.

Foto: profimedia

Dušan Lajović

Iz njegovih reči možemo zaključiti da nije bilo prave pripreme na travi, pa se nada da će nakon ovog meča postići bolje rezultate u dublu. 

- Cilj mi je bio Hale, ali nisam upao. Bio sam prvi napolju. Zbog toga nisam igrao. Odigrao sam tri-četiri egzibicije. Imao sam fizički blok, koji pravim između Rolan Garosa i Vimbldona. Iz ove tačke mi je najveći fokus na Olimpijskim igrama. Pogotovo što se igraju na šljaci. Imam dva pripremna turnira, Hamburg i Umag. Dobra stvar je što je treći turnir u nizu, da uđem u ritam. Igram još ovde dubl u Vimbldonu - objasnio je Lajović.

Uzbuđen je Srbin što će po prvi put igrati na Olimpijskim igrama, koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta u Parizu. 

Da, debitujem i iskreno se radujem. U tenisu je to dosta drugačije. U poređenju sa drugim sportovima gde je to njihov najbitniji turnir, ovde imaš jako mnogo bitnih turnira. Verujem da ću osetiti euforiju tek kada dođem tamo. To ide postepeno. Sigurno da će biti jedno novo iskustvo. Biti deo olimpijskog sela je doživljaj za sebe - zaključio je Lajović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zemlja NATO ovo nikad nije radila, zna li to nešto što je ostalim sakriveno! Skladišti 82.500 tona žita, ovo sluti na glad i rat?!
Nimalo naivno

Zemlja NATO ovo nikad nije radila, zna li to nešto što je ostalim sakriveno! Skladišti 82.500 tona žita, ovo sluti na glad i rat?!

Norveški ministar finansija Trigve Slagsvold Vedum i ministar poljoprivrede i hrane Geir Pollestad potpisali ugovor sa četiri privatne kompanije za skladištenje 30.000 tona žitarica 2024. i 2025. godine. Uključene kompanije će navodno skladištiti žito u postojećim objektima širom zemlje, ali će biti u vlasništvu norveške vlade.

03.07.2024

18:12

Afera Tramp trese Ameriku! Bajden sada može narediti vojsci da uklone Trampa i neće odgovarati - štiti ga imunitet!
SAD više ne postoje!

Afera Tramp trese Ameriku! Bajden sada može narediti vojsci da uklone Trampa i neće odgovarati - štiti ga imunitet!

Zamislite sledeći scenario; Džo Bajden u trenucima "lucidnosti", kao vrhovni komandant oružanih snaga SAD, naređuje najmoćnijoj vojsci na svetu da izađe na ulice i blokira mogućnost da bude zbačen sa vlasti na predstojećim izborima. Ako to ne uspe, on uvek ima opciju da naredi SEAL, prestižnoj jedinici američkog marinskog korpusa, da jednostavno likvidiraju njegovog političkog rivala...

03.07.2024

18:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija