• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

01.07.2024

11:50

Nisam mogao da pomognem Novaku! Ovu izjavu smo čekali četiri godine!

EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković

Nisam mogao da pomognem Novaku! Ovu izjavu smo čekali četiri godine!

Podeli vest

Španski teniser Pablo Karenjo Busta osvrnuo se na diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa Ju-Es opena 2020. godine.

Srpski teniser je tokom meča osmine finala Otvorenog prvenstva Amerike slučajno pogodio linijskog sudiju u grlo, nakon čega je suspendovan sa turnira.

Njegov protivnik Pablo Karenjo Busta je sada četiri godine kasnije prokomentarisao taj nemili događaj.

- Bio je to potpuno nenamerni postupak sa njegove strane, ne bi to ponovio… Pri tom je imao toliki peh da je pogodio linijskog sudiju baš u grlo, u nezgodno mesto… Da ju je pogodio u nogu ili ruku, verovatno se ništa ne bi dogodilo. Sve se poklopilo tako – loša sreća, njegov nepromišljeni postupak… Čudna situacija, čudan meč, ali ja sam posle toga došao do polufinala US opena drugi put – posle sam pobedio Šapovalova u pet setova, izgubio od Zvereva od pet setova u polufinalu, i to pošto sam vodio 2-0 - rekao je Karenjo Busta za "Sport Klub".

Foto: profimedia

Pablo Careno Busta

 

Mnogi su se pitali zašto Španac nije pokušao da pomogne Novaku.

- Na kraju krajeva, ja ništa nisam mogao da uradim. Da sam ja i rekao da treba da nastavimo da igramo, sudija je taj koji donosi konačnu odluku. Da je odluka bila da ga ne diskvalifikuju, a da sam ja tražio da ga diskvalifikuju, opet bi se svelo na isto – ne bi mene poslušali, sudija donosi odluku. Nedavno su u Dubaiju diskvalifikovali Rubljova, Bublik se bunio, rekao je ‘Ne, ne, hajde da igramo’, a sudija mu je odgovorio da tu odluku donosi on - istakao je on.

Na kraju je rekao da ni sam nije znao kako bi trebalo da reaguje u  toj situaciji.

- U tom trenutku ni ja nisam znao kako da reagujem, retka i čudna situacija. Ja sam u tom trenutku bio veoma koncentrisan na nastavak meča, trebalo je da serviram, čak sam i rekao sudiji: ’Jeste li više doneli odluku, treba da serviram?’ Postajao sam nervozan. Tek kad mi je sudija rekao: ’Smiri se, meč se završava’, tada sam shvatio šta se dešava… U početku nisam mislio da će ga diskvalifikovati, već da će ga upozoriti, i da ćemo nastaviti - zaključio je Pablo Karenjo Busta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija