• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.07.2024

08:05

Upaljen alarm! Amerikanac zbog Novaka podigao prašinu

EPA

Tenis

Upaljen alarm! Amerikanac zbog Novaka podigao prašinu

Podeli vest

Amerikanac Džon Mekinro bio je besan kao ris zbog povrede Novaka Đokovića na Rolan Garosa, pa sad predlaže radikalne promene na grend slem turnirima.

Maratonski mečevi koji se igraju nekoliko sati postaju sve veći problem, a teniseri skupo plaćaju cenu! Poslednji primer je naš teniser koji je odigrao dva meča za manje od 48 sati na Rolan Garosu. On je prvo igrao sa Lorencom Musetijem do tri sata iza ponoći pošto je meč počeo u 22.30, a onda se povredio u narednom kolu, u osmini finala, protiv Fransiska Serundola zbog lošeg terena. Iako su želio na šljaku Francuzi nisu želeli da usliše njegove želje.

Mekinro je uvek bio bez dlake na jeziku, pa nije prvi put da kaže da je apsurdno igrati duge mečeve. Ima ideju, da se umesto regularnog petog seta na grend slemovima igra taj-brejk do deset. 

- To je kompromis s kojim bih počeo - kazao je Mekinro koji je javno optužio Francuze da su glavni krivci jer je Novak povredio koleno u Parizu, pa je morao na operaciju. 

 

Foto: profimedia

Novak Đoković

 

Amerikanac je i Englezima poručio da nešto mora da se promeni.

 

- Ako Novakova povreda ne natera organizatore da nešto promene ne znam šta će. Najbolji igrač u istoriji se povredio. Igrao je protiv Musetija do tri sata, niko ne može da kaže da to nije uticalo na njegovo telo, ceo njegov sistem - oštar je bio Amerikanac.

Podsećamo, na Vimdlonu neće biti mečeva iza ponoći zbog policijskog časa, ako meč ne bude završen biće prekinut i nastavljen sledećeg dana. U pitanju je svojevrsni policijski čas koji ne znači zabranu izlaska na ulice, već ima nešto drugačije značenje. Radi se o tome da je zabranjena bilo kakva buka da se komšije ne bi žalile, a kućni red kaže da bi posle 23 časa sve moralo da bude mirno i tiho. Zbog toga se decenijama unazad mečevi prekidaju u 23.00, a dueli se nastavljaju sutradan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija