• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

05.07.2024

13:24

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)

Reuters

Tenis

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)

Podeli vest

Britanac Endi Marej odigrao je poslednji meč u karijeri na Vimbldonu. Osvajao je dva puta ovaj turnir, zlatnim slovima upisan je u istoriju "zelenog" grend slema, a Novak Đoković ga je čekao na terenu da ga zagrli, javno je na društvenim mrežama izrazio poštovanje prema prijatelju i rivalu, a onda su to učinili i mnogi ljudi iz sveta tenisa.

Britanac je morao da se povuče iz singla zbog povrede, pa je zaigrao u dublu sa bratom Džejmijem, da bi nakon poraza čelnici Vimbldona spremili specijalnu ceremoniju.

Marej je prvo slušao i gledao šta o njemu govore njegove kolege, a posebnu čast ukazao mu je Novak Đoković, koji je praktično ceo dan bio na Centralnom terenu. Prvo je igrao protiv Firnlija, potom imao potom obaveze prema medijima, ali je ostao kako bi aplaudirao svom velikom rivalu, koji je na kraju završio u suzama.

Nakon svega Nole je u ponoć na društvenim mrežama javno rekao šta misli o Endiju, a usledile su poruke mnogih aktivnih i bivših igrača.

 

 

Mladi španski as Karlos Alkaraz objavio je emodži koji plače uz poruku:

" Endi, inspiracija si i uzor svakome! Kakva karijera i kakvo nasleđe" - stoji u objavi jednog od najboljih igrača planete.

Poslavljena teniserka Petra Kvitova zahvalila se Mareju na svemu..

"Hvala ti za sve borče i legendo" - napisala je Čehinja, a pridružio joj se i australijanac Aleks de Minor.

 

Foto: Reuters

 

 

 

 

Najbolja teniserka sveta, Iga Švjontek, poslala je najemotivniju poruku Britancu, uz emodžije koji plaču.

" Endiii... Nismo mogli da poželimo bolju podršku za ženski tenis. Hvala na svemu, bila je privilegija biti na Centralnom terenu večeras. Čestitam ti na sjajnoj karijeri, neverovatan si", napisala je Poljakinja i dodala srce.

Amerikanac Patrik Mekinro je bio kratak i jasan.

"Apsolutna legenda... u svakom smislu".

Tugovao je i mladi Danac Holger Rune.

"Veoma emotivno veče", napisao je Rune uz emodži kojem su oči pune suza.

Ovo nije bio kraj za Mareja, koji će krajem meseca igrati i na Olimpijskim igrama, koje je osvojio dva puta, ali su svi poželeli da se oproste na veličanstven način na Vimbldonu od čoveka koji je mnogo pružio tenisu.

Podseimo, Endi je tokom bogate karijere osvojio 46 titula, od čega tri grend slem, bio je broj jedan, a zaradio je i gotovo 65 miliona dolara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija