• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

21.07.2024

06:20

Prodaje se Rafina majica sa Rolan Garosa 2005. godine! Od početne cifre će vam se zavrteti u glavi!

EPA

Tenis

Prodaje se Rafina majica sa Rolan Garosa 2005. godine! Od početne cifre će vam se zavrteti u glavi!

Podeli vest

Majica u kojoj je čuveni španski teniser, Rafael Nadal (38) osvojio svoj prvi Rolan Garos 2005. godine naći će se u ponudi poznate američke aukcijske kuće.

Pre skoro 20 godina, mladi španski as afirmisao se svetu "belog" sporta svojim dominantnim nastupom na svom prvom Rolan Garosu, tako što je osvojio prvu od svojih 14 titula u pojedinačnoj konkurenciji. Sada, deo tog istorijskog trijumfa može biti vaš, ukoliko imate viška 100.000 dolara u svojoj kasi.

Kao četvrti nosilac na prvom takmičenju u francuskoj prestonici, Nadal je u četvrtfinalu pobedio zemljaka Davida Ferera, a zatim i Rodžera Federera u prvom velikom polufinalu. Dva dana nakon što je napunio 19 godina, popularni Rafa je pobedio Marijana Puertu u četiri seta i osvojio svoj prvi veliki trofej.

Foto: EPA

Finale Rolan Garosa 2005. godine

Osim titule, Nadal je u modni svet lansirao i svima poznat autfit koji je nosio kroz čitav turnir te 2005. godine. Zelena majica sa belim detaljima se zajedno s drugom odećom i opremom korišćenom na tom turniru, sada nalazi na aukciji koju organizuje "Prestiž Memorablia". Ova aukcijska kuća otkupljuje i prodaje dalje garderobu, rekvizite, očuvane i istorijske stvari, drugim kupcima koji žele da ih imaju u svom domu.

Ukoliko želite da se prisetite kako ta majica izgleda, ili pak da izdvojite određenu svotu novca za nju, možete kliknuti ovde. Aukcijska ponuda otvorena je 17. jula i trajaće sve do 4. avgusta. Kako se procenjuje, početna suma novca je 25.000 dolara, ali do poslednjeg dana prodaje cena će se povećati na 100.000 hiljada, ako ne i više.

Foto: EPA

Rafael Nadal

Na nekoliko fotografija koje su objavljene uz majicu može se utvrditi njena autentičnost koju garantuje aukcijska kuća.

"Ovo je jedina majica koja se pojavila na aukciji sa ovog grend slema i koja se može fotografski potvrditi. To je daleko najvredniji Nadalov predmet koji je došao u naš posed i koji će biti stavljen na aukciju, uz proveru rezolucijom. Kao što kolekcionari znaju, tehnika rezolucije je korišćena za potvrdu autentičnosti mnogih najznačajnijih prodaja u istoriji, uključujući prodaju majica Dijega Maradone u vrednosti od 9,3 miliona dolara", rečeno je iz ove aukcijske kuće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija