• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.08.2024

01:22

Kecmanović prošao posle drame! Spasao dve meč lopte, pa mu Japanac predao

profimedia

Tenis

Kecmanović prošao posle drame! Spasao dve meč lopte, pa mu Japanac predao

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolu Ju-Es opena i to posle predaje Japanca Jošihita Nišikoe.

Kecmanović je do trijumfa stigao posle velike borbe i predaje protivnika pri rezultatu 7:6, 2:6, 5:7, 7:5, 1:o. Japanac posle sata i 37 minuta igre u Njujorku nije mogao da nastavi meč zbog grčeva, pa je pružio ruku Srbinu.

Naš teniser tako je otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu, kada je eliminisan već na prvom koraku u Velikoj jabuci.

Foto: AP PHOTO

 

Neverovatan meč, pun preokreta i drame režirali su Srbin i Japanac. Bio je Kecmanović u jednom trenutku i na konopcima, jer je protivnik u četvrtom setu imao dve meč lopte, ali je naš as uspeo da spase obe i odvede meč u odlučujući pet. Protivnik na kraju nije mogao da nastavi dalje, početkom petog seta je legao na teren, previjao se od bolova zbog grčeva, pa je predao meč. Na kraju, viđene su i potresne scene jer Japanac teren napustio u kolicima. 

 

 

Od starta se vodila velika borba na terenu broj 8, posle sigurnih servis gemova prvi u napad i to uspešno krenuo je Kecmanović i stigao do brejka u petom gemu. Ipak, već u narednom dozvolio je da 53. igrač na ATP listi odgovori na isti način. Sve do završnice prvog seta bilo je mirno, a onda su teniseri ponovo razmenili po brejk, pa se otišlo u taj-brejk. U tom delu se bolje snašao 54. reket sveta i rutinski dobio sa 7:2.

Očekivalo se da će osvajanje prvog seta dati vetar u leđa Kecmanović da u nastavku lakše slomi rivala, ali je usledio preokret. Srbin je previše grešio, nije ga služio ni servis, što je Nišioka iskoristio i sa dva brejka ekspresno osvojio drugi set sa 6:2. U trećem setu viđena je revija brejkova, čak pet puta teniseri su gubili svoje servis, za nijansu je bio bolji Japanac i osvojio i taj deo igre sa 7:5.

Foto: AP PHOTO

 

Velika borba i drama viđena je u četvrtom setu. Nije dobro počelo po Kecmanovića, pošto je već na startu pretrpeo brejk. Protivnik je sigurno održavao prednost sve do šestog gema, kada je naš as uspeo konačno da oduzme servis Japancu. Ipak, radost nije dugo trajala, pošto je Srbin već u narednom ponovo kiksnuo. Bio je Beograđanin pred eliminacijom, jer je Nišioka u desetom gemu servirao za pobedu, imao je dve meč lopte, ali je Miša uspeo sve da spasi i vrati se u život. A onda je Japanac u 12. gemu uništio sam sebe jer je odservirao duplu grešku za brejk Kecmanovića i odveo meč u peti set.

Vrhunac drame desio se u odlučujućem setu. Naš teniser je lagano osvojio prvi gem, a onda je u drugom protivnik samo u jednom trenutku pao na zemlju, trpeo je velike bolove zbog grčeva.

Nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć na terenu, čak je Kecmanović prišao i doneo mu vodu i seo pored njega, ali Nišioka nije mogao da se pomeri. Japanac je bio veoma iscrpljen, meč se igrao po veoma teškom vremenu, a pritom je trajao i preko ti i po sata. Na kraju, 53. igrač sveta je u kolicima iznet sa terena, jer nije mogao da se kreće.

Kecmanović će tako u drugom kolu Ju-Es opena igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je pobedio Amerikanca Rejlija Opelku sa 3:1 u setovima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)
Politika

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)

Advokatica hrvatske estradne umetnice Severine Vučković jedva je dočekala medijsko istupanje na tajkunskim televizijama, kako bi propagirala stav da je njena štićenica neosnovano zadržana na granici, gde su joj postavljana, kako kaže, besmislena pitanja koja su u vezi sa istorijskim činjenicama.

26.08.2024

20:40 >> 20:42

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija