• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J

27.08.2024

08:50

Iva priredila senzaciju u Njujorku! Srpsko čudo od 16 godina izbacilo favoritkinju sa Ju-Es opena! (FOTO/VIDEO)

Printscreen You Tube

Tenis

Iva priredila senzaciju u Njujorku! Srpsko čudo od 16 godina izbacilo favoritkinju sa Ju-Es opena! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Iva Jović, srpska teniserka koja nastupa pod zastavom Amerike, započela je svoju Grend slem karijeru na najimpresivniji mogući način, ostvarivši pobedu u prvom kolu Ju-Es opena protiv Poljakinje Magde Linet, koja je trenutno 42. na WTA listi i važila je za apsolutnog favorita.

Šesnaestogodišnja Jovićeva, čija majka Srpkinja iz Splita, a otac iz Leskovca, pokazala je izvanrednu igru na svom debiju na velikoj sceni, ostavljajući tenisku javnost bez daha.

U oba seta, Jovićeva je uspela da napravi po dva brejka, dok je samo u prvom setu jednom izgubila svoj servis, što je bila jedina slabost u njenoj igri. Dominantno je kontrolisala ritam meča i pokazala nevjerovatan potencijal u odnosu na iskusniju rivalku.

Iva Jović trenutno zauzima 389. mesto na WTA listi, a zahvaljujući specijalnoj pozivnici koju je dobila kao predstavnica Sjedinjenih Američkih Država, imala je priliku da se takmiči na US Openu. Nakon ove pobede, nema sumnje da će zabeležiti značajan skok na svetskoj rang-listi.

U drugom kolu, Jovićeva će se suočiti sa pobednicom meča između Viktorije Tomove i Ekaterine Aleksandrove. Ovaj duel predstavlja novu šansu za Ivu da nastavi sa iznenađenjima i dodatno učvrsti svoj status u svetu tenisa.

S obzirom na njen talenat i mlade godine, teniska publika sa nestrpljenjem iščekuje šta će Iva Jović dalje pokazati na ovogodišnjem US Openu i u godinama koje dolaze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija