• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

25.08.2024

15:14

Novakov rival se oglasio pred meč: Kada prođete kvalifikacije, nadate se lakšem žrebu!

Reuters

Tenis

Novakov rival se oglasio pred meč: Kada prođete kvalifikacije, nadate se lakšem žrebu!

Podeli vest

Radu Albot, 34-godišnji teniser iz Moldavije, našao se pred najvećim izazovom u svojoj karijeri - prvi meč na US Openu 2024. godine odigraće protiv jednog od najvećih ikada, Novaka Đokovića.

Nikada pre se nisu susreli, niti na terenu niti na treningu, što dodatno pojačava iščekivanje pred ovaj epski okršaj.

Albot je nakon pobede u finalnoj rundi kvalifikacija saznao od supruge Doine da ga u prvom kolu čeka Srbin, što je izazvalo šok i nevericu.

- Nikad nisam igrao sa njim, tako da je zanimljivo, biće zanimljivo. Kada prođete kvalifikacije, nadate se lakšem žrebu, ne meču protiv drugog nosioca - priznao je Radu, ističući da se ipak nadao lakšem žrebu nakon prolaska kroz kvalifikacije.

Foto: Reuters

Radu Albot

Moldavac, koji se proslavio pobedama nad velikim imenima poput Rodžera Federera, sada se suočava sa potpuno novim izazovom - Đokovićem, aktuelnim olimpijskim šampionom.

- Znam da ću biti zadovoljan ako budem igrao dobro. Naravno, izlazim na teren da pobedim. Ali znamo ko je Đoković, šta je sve postigao, kakve rekorde ima, koliko je njegovo samopouzdanje, posebno nakon što je nedavno osvojio Olimpijske igre. Zato ću jednostavno otići tamo i pokušati da se fokusiram na sebe, i ako budem igrao dobro, mislim da ću biti zadovoljan s tim.

Albot je poručio da će se potruditi da iskoristi znanje iz mečeva sa Rodžerom Federerom, koje je igrao u prošlosti.

- Mislim da će mi to pomoći. Znam šta mogu da očekujem od publike i mislim da takođe pomaže u doživljaju šta se može očekivati od jednog od najvećih svih vremena. Kada sam igrao protiv Rodžera, išao sam na teren samo sa idejom da dobijem meč. Nisam razmišljao: „Oh, voleo bih da uzmem gem ili set". Ne, hteo sam samo da pobedim. Novak je složeniji. Ima odlične fizičke predispozicije. Moram da budem psihički spreman. 

Foto: Reuters

Radu Albot

Iako je svestan ogromnog zadatka koji ga čeka, Radu nije bez samopouzdanja. Set osvojen protiv Federera u Majamiju 2019. godine dao mu je vetar u leđa. Sada, pred punim tribinama u Njujorku, ima priliku da se upiše u istoriju i napravi najveće iznenađenje u dosadašnjoj karijeri.

- Veoma sam ponosan što mogu da predstavljam svoju zemlju jer u Sjedinjenim Državama ne znaju svi za male evropske zemlje. Dolazim iz države koja uopšte nije baš popularna. Voleo bih da znaju da sam iz Moldavije. I voleo bih da svi znaju da je sve moguće, čak i ako dolazite iz zemlje u kojoj nemate toliko šansi u životu, niti toliko mogućnosti.

Meč između Novaka Đokovića i Radua Albota biće poslednji na programu prvog dana US Opena, a očekuje se da će početi oko 3 časa posle ponoći po našem vremenu. Publika s nestrpljenjem očekuje da vidi kako će se ovaj duel odvijati, a Moldavac je spreman da pruži svoj maksimum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije! (VIDEO)
Live TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije! (VIDEO)

Suđenje Urošu Blažiću održano je tri puta uzastopno u Beogradu. On je pokušao da se opravda i da umanji odgovornost. Po prvi put imao je prilike da se soči sa porodicama ljudi koje je ubio. Uroš Blažić izneo je svoju odbranu i rekao da je razlog za njegovo ponašanje bilo to što je uzimao previše testosterona. Na ovu temu u "Info jutru govorio je vlasnik teretane Ahilej, Aleksandar Đorđević i fitnes terner Ivan Đorđević. Uživo u program javio se i advokat koji zastupa porodice Stefana Stefanovića.

25.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!
Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!

Kancelarija specijalnog koordinatora UN za Liban (UNSCOL) i Privremene snage UN u Libanu (UNIFIL) ocenile su današnja dešavanja na libansko-izraelskoj granici kao zabrinjavajuća i pozvali sve strane da obustave vatru i uzdrže se od dalje eskalacije.

25.08.2024

12:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija