• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

28.08.2024

09:26

Lajović brutalno iskren! Srbi ne vole tenis, nego Novaka Đokovića!

Reuters

Tenis

Lajović brutalno iskren! Srbi ne vole tenis, nego Novaka Đokovića!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović pružio je hrabar otpor Danilu Medvedevu u prvom kolu Ju-Es opena, uspevši da osvoji set protiv bivšeg šampiona u Njujorku.

Ipak, uprkos dobrom startu, Lajović je na kraju morao da prizna poraz, ističući da je jedan loš gem bio ključan za dalji tok meča.

- Bilo je zanimljivih poena sa obe strane, dosta je bio na par poena i prvi i drugi set, bez obzira zbog dva brejka. Do nekog trenutka je bio egal meč, posle one pauze sam se ohladio, baš loš gem i to ga je odbacilo dalje - počeo je Lajović, dodajući da je specifičan stil Medvedeva bio ključan za njegovu pobedu.

- U današnje vreme, jedan od igrača koji se ne viđa u prvih 100. Ima dobar servis, voli da stoji daleko kad riternira. Ima jako velike poluge, sa distance nalazi uglove neverovatne. Kada osećaš da dominiraš, on se oseća komforno. Specifičan je igrač, posebno na tvrdoj podlozi što igra tako. Ranije su postojali igrači koji tako igraju na šljaci. Sa takvom tehnikom jako dobro nalazi uglove. Reći ću da je uspeo nekako da me pobedi Medvedev posle dva poraza, našao je rešenje. Sigurno da će mnogo biti sećati se za 30 godina nego danas. Mogao sam malo više, drugačije, ali…

Lajović je takođe podelio svoje planove za nastavak sezone, koja uključuje učešće na Dejvis kupu protiv Grčke, kao i turnire u Kini, uključujući Gvangdžu, Peking i Šangaj.

Srpski teniser se osvrnuo i na odlazak svog velikog prijatelja, Filipa Krajinovića, u penziju nakon Ju-Es opena.

- Teže je bilo njemu nego nama sa strane. Koliko god da su neke odluke logične, jedan veliki deo sebe gasiš i odlazi i to je ono što je nekako prirodno, ali nije lako preseći, prihvatiti. On je na dobar način sam sa sobom rešio jer je bio realan, nije video sebe na Turu na način na koji je potrebno. Dosta se tenis promenio, moraš da se adaptiraš, promeniš. Da igram isti tenis kao pre šest godina, verovatno bih bio 200. na svetu. Vidi se to po igračima iz vrha, načina na koji igraju. Ubrzao se, svi su dosta jači. Potrebno je dosta rada. Imam 34. Kada prođe dva dana sada osećam veliki zaostatak, moraš svaki dan da radiš za razliku od pre osam godina na primer. Nije lako, ali verujem da je on miran sa tom odlukom.

Foto: Reuters

Filip Krajinović

Što se tiče mogućnosti organizovanja oproštajnog meča za Krajinovića, Lajović je izjavio:

- Treba trenirati do novembra. Bilo bi lepo, ide Dejvis kup, posle i taj turnir, biće prilika za neki oproštajni meč. To bi bilo lepo, uvek je najbolje kad to možeš da uradiš kod kuće i pred domaćom publikom ako se ukaže šansa mi ćemo biti tu, da ga opet podržimo i da ga opet penzionišemo.

Lajović je imao komentar na razočaranje publike povodom vesti da Novak Đoković neće igrati na ATP turniru u Beogradu.

- Iskreno mogli smo to da vidimo i na Serbia openu i na nekim Dejvis kup izdanjima ranije kada smo igrali u Beogradu. Iskreno, ne mislim da su Srbi neki teniski fanovi, mislim da su fanovi doživljaja da pobeđuju sa Noletom i da gube itd. To verovatno ima neku dublju pozadinu. Sa druge strane, kada odeš na male turnire u Italiji, Francuskoj ili Španiji, njima je to u krvi, to su im društvena dešavanja, okupljaju se tamo i to je mesto gde provode vreme prateći tenis bez obzira da li ima italijanskih igrača ili ne.

Foto: epaimages

Novak Đoković

- Kod nas se to ne dešava, ali bilo bi lepo da se promeni. Zavisi ko će igrati od drugih stranih igrača, ali videli smo na tribinama u Beogradu da publika baš i nema neko interesovanje za bilo kog drugog ko nije Novak ili Top 3 što je nerealno gledati nekog takvog u Beogradu na turniru iz serije 250. Daj Bože da pogrešim i da budu pune tribine - rekao je Lajović, koji je odgovorio u stilu Nikole Jokića sa njegovom čuvenom rečenicom pre nekoliko godina "Srbi ne vole košarku, vole samo one koji pobeđuju.

Za razliku od Krajinovića, Lajović ne razmišlja o penziji.

- Nije mi prošlo kroz glavu kako bi izgledao moj oproštajni meč. Više sam gledao da budem tu za njega, nego da razmišljam šta i kako. Nemam pojma, verujem da to mora dođe prirodno, ne mogu da razmišljam šta, kako i kad. Ali kad bude prilika i kad krenu te misli… Nema tih misli. Rekao sam do 52? Koliko još - završio je Lajović uz osmeh.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija