• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

28.08.2024

12:12

Rus ispisao istoriju u Njujorku! Odigran najduži meč ikada na Ju-Es openu! (VIDEO)

Reuters

Tenis

Rus ispisao istoriju u Njujorku! Odigran najduži meč ikada na Ju-Es openu! (VIDEO)

Podeli vest

Ju-Es open je doživeo još jedan istorijski trenutak kada su Danijel Evans i Karen Hačanov odigrali najduži meč u istoriji ovog prestižnog turnira, koji je trajao neverovatnih pet sati i 35 minuta.

Evans je na kraju izašao kao pobednik, savladavši ruskog tenisera u epskom duelu rezultatom 6:7(6:8), 7:6(7:2), 7:6(7:4), 4:6, 6:4.

Ovaj spektakularni meč oborio je rekord star 32 godine, koji su do sada držali Stefan Edberg i Majkl Čeng. Njihov duel iz 1992. godine trajao je pet sati i 26 minuta, ali sada su Evans i Hačanov uspeli da nadmaše taj podvig u jednom od najuzbudljivijih mečeva u istoriji turnira.

Zanimljivo je da je Evans, trenutno 184. na ATP listi, uspeo da zabeleži pobedu nad znatno bolje rangiranim Hačanovom, koji je 22. na svetu. Ovo je bio njihov peti međusobni susret, a Britanac je zadržao neporažen status, iako je Rus imao velike šanse da preokrene situaciju.

Hačanov je u odlučujućem, petom setu, vodio sa 4:0 i imao četiri neiskorišćene brejk lopte u petom gemu, ali Evans je pokazao neverovatnu mentalnu snagu i uspeo da preokrene situaciju u svoju korist.

Ovom pobedom, Evans je osigurao plasman u sledeće kolo, gde će se sastati sa Argentincem Marijanom Navoneom. Ostaje da se vidi da li će ovaj iscrpljujući meč ostaviti trag na Britancu ili će nastaviti u istom ritmu i protiv sledećeg protivnika.

Navijači će dugo pamtiti ovaj epski duel, a Evans će zauvek ostati upamćen kao teniser koji je oborio jedan od najdugovečnijih rekorda Ju-Es opena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28