• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.08.2024

06:27

Ovaj čovek je ponizio Alkaraza! Evo kako je uništio Španca

tanjug/ap

Tenis

Ovaj čovek je ponizio Alkaraza! Evo kako je uništio Španca

Podeli vest

Holanđanin Botik van de Zandšulp, 74. igrač sveta, eliminisao je u drugom kolu turnira u Nujujorku trećeg nosioca i bivšeg šampiona, Karlosa Alkarasa sa 6:1, 7:5, 6:4.

Botik je odigrao fantastičan meča, dok se Španac s druge strane bio katastrofalan. Holanđanin je od starta igrao u šestoj brzini i odigrao skoro bez greške. I sam je posle pobede bio malo iznenađen. 

- Malo sam ostao bez reči. Ovo je bio neverovatan meč. Prvi put u životu sam igrao na ovom stadionu, publika je bila fenomenalna, hvala vam za to. Neverovatno veče - rekao je Botik u razgovoru sa Meri Džo Fernandes na terenu posle velikog trijumfa.

Na startu takmičenja je pobedio Denisa Šapovalova, što je bio vetar u leđa sjajnom Holanđaninu.

- Iz prošlog meča sam izvukao mnogo samopouzdanja. Igrao sam veoma dobro, od prvog poena sam verovao da mogu da napravim promenu. Vidite kako nekad sve ispadne kako treba - nasmejao se Botik koji je stigao u Njujork posle teške sezone i skora od 11 pobeda i 18 poraza. Ove sezone nije briljirao na slemovima,  na Australijan openu odmah je poražen od Janika Sinera, Fabio Fonjini ga je zaustavio na Rolan Garosu, dok je na Vimbldonu takmičenje okončao u drugom kolu.

Foto: tanjug/ap

Karlos Alkaraz završio takmičenje na Ju-Es openu

 

Objasnio je strategija protiv Alkaraza.

- Dobro sam se branio, video sam statistiku meča. Neverovatnu količinu poena sam osvojio na mreži. Moj trener želi da ja budem agresivniji. Danas sam bio prilično dobar. Naravno, bilo je  tu nervoze, ali ako želiš da pobediš jednog od ovih momaka, moraš da budeš neverovatno smiren, da stalno budeš na zemlji, u suprotnom oni to vrlo lako iskoriste. 

Njegov naredni rival je Britanac Džek Drejper.

- Igrao sam već protiv njega. Veoma dobar teniser, ima odličnu sezonu, dobar servis i bekhend. Biće težak meč kao i obično, ali biću spreman i za to - poručio je Van den Zandšulp. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!
Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!

Iranska proizvodnja visoko obogaćenog uranijuma se nastavlja, a trenutne zalihe pokazuju da Teherenu nedostaje dva kilograma ovog elementa za proizvodnju četiri nuklearne bombe, pokazao je poverljivi izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u koji je Rojters imao uvid.

29.08.2024

18:58 >> 22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija