• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.09.2024

00:17

Siner će igrati i za titulu u Njujorku! Italijan poslao kući i Drejpera

AP PHOTO

Tenis

Siner će igrati i za titulu u Njujorku! Italijan poslao kući i Drejpera

Podeli vest

Italijanski teniser Janik Siner izborio je svoje prvo finale na Ju-Es openu.

Prvi igrač sveta je večeras savladao Britanca Džeka Drejpera sa 7:5, 7:6, 6:2 posle tri sata i pet minuta igre na stadionu "Artur Eš". Drejper, koji je do polufinala stigao bez izgubljenog seta, ove večeri nije imao rešenje za šampiona Australiijan opena. 

Foto: AP PHOTO

 

Italijan je tako pokazao da je zaboravio sve što se dešavalo uoči grend slema u Njujorku, kada je otkriveno da je dva puta bio pozitivan na doping testu. Iako su mnogi verovali da će ga to sve uzdrmati, prvi reket sveta ih je sve demantovao. 

Siner će se za svoj drugi grend slem trofej u karijeri boriti u nedelju, a protivnik biće mu pobednik meča u kojem će kasno noćas snage odmeriti Amerikanaci Tejlor Fric i Frensis Tijafo. 

Foto: AP PHOTO

 

Italijan i Britanac odigrali su izuzetno iscrpljujuć meč. Vodila se velika borba pogotovo u prva dva seta. Otvorili su žestoko meč i jedan i drugi, udarali snažno i tražili slabost u igri onog drugog. Prvi je poklekao Drejper u sedmom gemu i dozolio brejk. Ipak, već u narednom se iskupio i oduzeo servis Siner. Borba bez brejka nastavila se sve do 11. gema, kada je Italijan posle pravog maratona ponovo stigao do brejka, a ujedno i seta. 

 U drugom setu teniseri su nastavili da igraju maratonske gemove i stvaraju brejk šanse, ali nijednu nisu uspeli da realizuju. Viđena je i drama u tim trenucima na "Artur Ešu", pošto je Drejper u jednom trenutku od napora i sparnog vremena povratio, a potom je u jednom razmeni poena Siner nezgodno pao na levu ruku. 

Foto: AP PHOTO

 

Oba su zatražili medicinsku pomoć i kada su se vratili na teren, a po povratku na teren uspeli su da odvedu meč u taj-brejk. U tom delu igre bolje se snašao prvi igrač sveta i dobio sa 7:3. 

Već tada se videlo da Drejper polako fizički posustaje, moguće da su i problemi sa mučninom uticali na njega. Iskoristio je to momak iz Sarija i u završnici trećeg seta napravio dva brejka i trasirao sebi put u novo grend slem finale. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58