• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

14.09.2024

09:45

Moćni Alkaraz odveo Špance u četvrtfinale Dejvis kupa! (FOTO)

Reuters

Tenis

Moćni Alkaraz odveo Špance u četvrtfinale Dejvis kupa! (FOTO)

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Francuza Igoa Ambera rezultatom 2:0 (6:3, 6:3), i tako reprezentaciji Španije obezbedio plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.

Aktuelni šampion Rolan Garosa i Vimbldona je ovim trijumfom doneo odlučujući poen svom nacionalnom timu, budući da je prethodno Roberto Bautista Agut pobedio Artura Fisa rezultatom 2:1 (2:6, 7:5, 6:3).

Momak iz Mursije ušao je raspoložen u meč, i bez puno muke savladao 18. igrača sveta. Od početka je nametnuo svoj ritam i tempo igre, na koji se 26-godišnji Francuz teško prilagodio. Iako je Amber povremeno pokušavao da iskoristi neiznuđene greške svog "ljutog" rivala, svaki put kada je izgledalo da bi mogao da preokrene situaciju, Alkaraz bi potvrdio svoj kvalitet i dokazao da jedan od najboljih na ATP turu.

 

 

Završni turnir igraće se u Malagi od 19. do 24. novembra, a još uvek nije poznato ko teniskoj reprezentaciji Španije biti rival, budući da tek treba da odigraju meč sa Australijom.

Španci su već osigurali plasman na završni turnir i biće među glavnim favoritima za osvajanje titule. Ipak, prošlogodišnji šokantni poraz u prvoj rundi finalnog takmičenja, koje se takođe igralo na domaćem terenu, opomena je da nema mesta opuštanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić sumirao posetu Kini: Dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati (VIDEO)
Politika

Dačić sumirao posetu Kini: Dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je u završnici svoje višednevne posete Narodnoj Republici Kini da je ovom posetom još jednom potvrđeno strateško partnerstvo Srbije i Kine i u potpunosti realizovani svi zadaci zadati strateškim dokumentima između Srbije i Kine koje su potpisali predsednici ovih država Aleksandar Vučić i Si Đinping.

14.09.2024

11:09

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45