• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.09.2024

07:48

Spremite se za spektakl! Novak predvodi Srbiju u Dejvis kupu, evo kad izlazi na teren

Starsportphoto©

Tenis

Spremite se za spektakl! Novak predvodi Srbiju u Dejvis kupu, evo kad izlazi na teren

Podeli vest

Teniska reprezentacija Srbije u subotu od 15.00 igra protiv Grčke za ostanak u svetskoj grupi Dejvis kupa.

Naš najbolji teniser, Novak Đoković, predvodi reprezentaciju Srbije. Uz njega, reprezentaciju Srbije predstavljaju Hamad Međedović, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Prvog dana takmičenja na programu su dva singla. Prvi će na teren izaći Miomir Kecmanović, koji igra sa Aristotelosom Tanosom od 15 časova. Posle ovog meča Novak Đoković će u prvom duelu igrati protiv Janis Ksilas. Direktan prenos mečeva moći ćete da ispratite na TV kanalu SportKlub 1, sa početkom od 15.00.

Ksilas do sada nije odigrao nijedan ATP meč, pa bi ovo za Novaka trebalo da bude poput treninga. Osim pobede Đokovića sve bi bilo neverovatno iznenađenje. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Ovo bi mogao da bude Novakov poslednji meč u njegovom rodnom gradu.

- Nekoliko puta sam rekao da me motivišu gren slemovi i igranje za reprezentaciju. Svi ostali turniri služe kao priprema za reprezentativne nedelje i gren slevome. Drago mi je što mogu da budem na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom, sa kojim sam osvojio Dejvis kup. Pored Olimpijskih igara i prvog Vimbldona to mi je najdraži trofej u karijeri. Pobeda u Dejvis kup meču donosi drugačiji osećaj nego bilo koja druga na pojedinačnim turnirima jer iza sebe imate selektora, saigrače i još ako igrate kod kuće, pred svojim navijačima, ne postoji lepši osećaj. Poslednji put sam igrao pred našom publikom pre sedam godina, takođe u Dejvis kupu. Pozivam ih da dođu, možda poslednji put igram ovde - izjavio je Đoković pred početak mečeva sa Grcima.

U nedelju je na programu dubl, koji bi prema prvobitnom žrebu trebalo da igraju Nole i Hamad Međedović. Ukoliko bude bilo potrebe slede još dva meča u singlu.

DEJVIS KUP

Subota

Miomir Kecmanović - Aristotelos Tanos 15.00
Novak Đoković - Janis Ksilas posle prvom meča

Nedelja

Novak Đoković/Hamad Međedović - Petros Cicipas/Demetris Azoides  13.00
Novak Đoković - Aristotelos Tanos
Miomir Kesmanović - Janis Ksilas 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45