• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

14.09.2024

16:26

Miomir "počistio" Tanosa! Srbija pobedom krenula u borbu protiv Grčke!

Starsportphoto

Tenis

Miomir "počistio" Tanosa! Srbija pobedom krenula u borbu protiv Grčke!

Podeli vest

Teniska reprezentacija Srbije krenula je borbu protiv Grčke u plej-ofu za opstanak u Dejvis kupu! Na startu je srpski teniser Miomir Kecmanović savladao Aristotelisa Tanosa rezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

Iako je srpski as ušao u ovaj meč kao izrazito veliki favorit jer protivnik trenutno zauzima 713. mesto na ATP listi, mladi Grk je ipak pokazao otpornost i dokazao da može da parira jačem rivalu.

Oba tenisera ušla su u meč raspoloženo, a nakon nekoliko razmena udaraca, Kecmanović je pronašao svoj ritam. Srbin je počeo da diktira tempo, i vrlo brzo nametnuo stil igre koji mu odgovara. 

Miomir je odmah poveo u gemovima rezultatom 2:0, da bi se nakon toga Grk oslobodio i krenuo da juri za njim. Tanos je najpre uzvratio ribrejkom, a potom i izjednačio rezultat na 2:2. Nakon toga krenula je lavovska borba srpskog tenisera, a neiznuđene greške dodatno su stvarale pritisak 53. igraču na planeti. 

Nakon kratkog predaha Miomir je nastavio tamo gde je stao, a naredni gem je osvojio bez ijednog izgubljenog poena. Mladi Grk je u više navrata pokušavao da zapreti i par puta izlazio na mrežu kako bi skratio poen.

Posle dobrih ritera Kecmanović je stigao do brejk lopte koju je uspešno iskoristio, a na krilima tog brejka osvojio je i naredni gem koji mu je doneo prednost u setovima - 1:0.

Foto: Starsportphoto

Miomir Kecmanović

U naredni set ušli su u istom tonu, ali se na početku istog 23-godišnji Grk malo više potrudio. Tanos je osvojio uvodne poene, poveo u gemovima, ali je Kecmanović vrlo brzo i bez muke došao do izjednačenja.

Svaki poen mu je išao od ruke, a u ovom setu je znatno manje grešio. Činjenica je da su oba tenisera bila sigurnija na svojim servisima. Čak iako je protivnik u više navrata topio prednost u gemovima, Miomir je ponovo preuzeo vođstvo.

Dobacivali su grčki navijači sa tribina Tanosu, koji se uozbiljio kada je shvatio dozu odgovornosti pred njim. Bio je na servisu, i imao je prednost dve gem lopte. Naš teniser je spasio jednu, ali ne i drugu, pa je Mišina prednost u gemovima smanjena na 3:2. 

Potom je servirao srpski as koji je odmah stigao do prednosti. Iako je Grk izjednačio, srpski teniser je odgovorio sa tri vezana poena i novim gemom. Nastavio je Miša u svom ritmu sve do poslednjeg poena, i uspeo da upiše prvu pobedu za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Ruku na srce, moraju gosti biti zadovoljni igrom svog predstavnika, jer je dao sve od sebe i pokazao da može da parira Miši koji je u znatno boljoj poziciji od njega.

Foto: Starsportphoto

Miomir Kecmanović i Aristotelis Tanos

Nakon ovog meča na teren će srpski teniser Novak Đoković i Janis Ksilas, a očekuje se da taj meč počne uskoro.

Drugog dana, u nedelju od 13 časova prvo se igra dubl za koji su prijavljeni Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides. Nakon njih slede preostala dva singla, a prema rasporedu najbolji srpski teniser igraće protiv Tanosa, dok se Kecmanović sastaje sa Ksilasom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka
Politika

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka

Jedan od legendarnih komandanata herojske 549. motorizovane pešadijske brigade, čije je sedište bilo u Prizrenu i heroj odbrane Bitke na Paštriku 1999. godine, brigadni general u penziji Stojan Konjikovac, pozdravio je odluku najviših državnih organa o vraćanju obaveze služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana.

14.09.2024

17:35

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM
Politika

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

U vremenima izazova, u situaciji kada se srpski narod nalazi na udaru etno-nacionalizma Aljbina Kurtija koji sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem još jednom pokazuje da mudrom i odgovornom politikom čini sve da srpski narod zaštiti na način koji je u ovom trenutku najefikasniji u smislu mera protiv svega onoga što Kurti radi Srbima na Kosmetu, izjavio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

14.09.2024

15:15

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45