• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

15.09.2024

15:23

Srbija dobila obračun sa Grcima! Đoković i Međedović trijumfovali posle rovovske borbe! (FOTO)

Starsportphoto

Tenis

Srbija dobila obračun sa Grcima! Đoković i Međedović trijumfovali posle rovovske borbe! (FOTO)

Podeli vest

Srpski teniseri Novak Đoković i Hamad Međedović savladali su Grke Petrosa Cicipasa i Demetrisa Azoidesa rezultatom 2:1 (6:3,3:6,6:3), u finalnom obračunu za plasman u Svetsku grupu.

Uvertira za ovaj meč nije mogla biti bolja, pošto su juče naši teniseri odneli dve pobede u singl konkurenciji. Najpre je Miomir Kecmanović savladao Aristotelisa Tanosa sa 2:0 (6:3, 6:3), da bi nakon njega najbolji srpski teniser trijumfovao nad Joanisom Ksilasom rezultatom 2:0 (6:0, 6:1).

Predstavnici Srbije ušli su u ovaj duel kao izraziti favoriti, kako zbog dosadašnjeg učinka, tako i zbog položaja na ATP listi. Kvota na anonimne Grke koji zauzimaju 727, odnosno 1054. poziciju na turu bila je 12, što je značilo da bi njihov eventualni trijumf u ovom duelu bio prava senzacija.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, da knjizi ne treba suditi po koricama dokazali su već na startu meča, kada su ekspresno osvojili dva gema i poveli protiv favorizovanih Srba. Hamad je prvi servirao. Vidno napet i nervozan napravio je duplu grešku, da bi i Đoković bio neprecizan na mreži, te je Tanos stavio tačku na prvi gem. Sličan scenario bio je u drugom, ali se u trećem srpski tandem za nijansu uozbiljio. Međedović i Đoković su osvojili gem bez izgubljenog poena, nakon što su izgubili čak prvih osam.

Nije njihova koncentracija potrajala dugo, pa su u narednom grčki teniseri ponovo preuzeli inicijativu, poveli sa 3:1, da bi servis gem uzeo i Hamad Međedović i tako smanjio razliku. Iako mnogi nisu verovali u egal dve reprezentacije, momci na terenu su pokazali da je u prvom setu ipak bila prava, lavovska borba.

Foto: Starsportphoto

 

Nije trebalo srpskim teniserima dugo da se vrate u pobednički kolosek i izjednače rezultat. Hamad i Novak su iskoristili treću brejk šansu u šestom gemu, sva tri puta ju je izborio igrač iz Novog Pazara, pa je nagrada ubrzo stigla. Nastavili su u istom tonu, odlepili se i krenuli po trijumf.

U narednom gemu je Srbija brzo došla do prednosti od 40:0, ali je jedan nesporazum i aut vratio rivale u igru. Međutim, Nole je dubokim servisom anulirao grešku, a zatim je Hamad pokazao dominaciju na svom servisu. Naš nacionalni tim je ekspresno osvojio poene i stigao na set od trijumfa u finalnom obračunu dve reprezentacije (1:0)

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Hamad Međedović

Nakon kratkog predaha i međusobne konsultacije, Grci su počeli da pružaju nešto bolju igru u "Pioniru". Posle pet odličnih gemova u nizu našeg dubla, anonimni protivnici su osvojili prvi gem u drugom setu, ali je odmah usledio ritern srpske reprezentacije. Cicipas i Azoides su ponovo poveli, ali je srpski dvojac nakon malo muke i uz pomoć publike uspeo da anulira prednost.

Praktično isti scenario kao u prvom setu, samo što su ovoga puta nakon izjednačenog rezultata u gemovima - 3:3, Grci preuzeli kormilo. Naši teniseri su imali priliku da zaprete na servis Petrosa, nakon što su poveli sa 0:30. Ipak, grčki teniser je pronašao svoj ritam i vezao četiri poena, da bi na gem lopti Đoković izašao daleko izvan kadra televizijske kamere i vratio lopticu, ali to, nažalost, nije bilo dovoljno da preokrene situaciju.

Grčki dvojac poveo je sa 5:3 u gemovima, a onda u devetom pravi egal. Poen za poenom, duge lopte i "šetanje" po terenu. Činilo se kao da su se gosti za nijansu opustili, pa su osim mehaničke igre pokušavali taktičkim potezima da nadmudre Međedovića i Đokovića. I, istini na volju, to im je išlo od ruke. Vezali su nekoliko poena Cicipas i Azoides, a posle borbe sa brejk loptom, uzeli set i izjednačili rezultat - 1:1.

Foto: Starsportphoto

 

Naelektrisana atmosfera bila je hali "Pionir", jer se niko od prisutnih nije nadao da će meč otići u treći set. Ruku na srce, Grci su ga priželjkivali, jer bi u tom slučaju imali priliku da naprave potpunu senzaciju u srpskoj prestonici.

Naša reprezentacija je uzela par poena i odmah povela u gemovima, da bi gosti izjednačili nakon nekoliko grešaka Hamada Međedovića, ali i loptice koju je Novak poslao u aut. Već na početku je bilo primetno da su svi igrači zamoreni, a posebno Nole, koji je davao i poslednji atom snage kako bi spasio sve što se spasiti može.

Interesantno, Cicipas i Azoides su se pre svakog servisa domunđavali, kao da je tenis velika nauka. S druge strane sinnhronizovani Đoković i Međedović igrali su kao švajcarski sat, ali su ih neiznuđene greške skupo, veoma skupo koštale. U šestom gemu vodio je srpski dvojac sa 40:0, ali je posle toliko grešaka gem pripao Grcima koji su ekspresno osvajali poene i po koji put došli do izjednačenja (3:3).

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Hamad Međedović

I, šta smo gledali ponovo? Reprizu prvog i drugog seta. Stoprocentne šanse su, da niko nije očekivao ovakav rasplet situacije, ali naši navijači nadali su se samo najboljem. U narednom gemu Novak i Hamad ponovo su uspeli da dođu do prednosti 40:0, i kada su se svi pribojavali da će doći do identičnog scenarija, naši reprezentativci su odličnom brejk loptom popravili situaciju i poveli.

Samo gem je delio Srbiju od pobede, a Hamad je servirao. Naši momci ekspresno su osvajali poen za poenom i upisali treću po redu pobedu za Dejvis kup reprezentaciju Srbije!

Foto: Starsportphoto

 

Slede preostala dva singla. Srpski teniser Dušan Lajović igra protiv Aristotelisa Tanosa, dok se Miomir Kecmanović sastaje sa Janisom Ksilasom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija