• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2024

06:40

Komentari pljušte! "Istinska glupača", "Ovo je je*eno neprijatno"! Se*si teniserka morala da se izvinjava celoj Aziji!

Instagram

Tenis

Komentari pljušte! "Istinska glupača", "Ovo je je*eno neprijatno"! Se*si teniserka morala da se izvinjava celoj Aziji!

Podeli vest

Španska teniserka Paula Badosa bila je prisiljena da uputi javno izvinjenje nakon što je izazvala rasističku buru na društvenim mrežama.

Trener španske teniske zvezde podelio je njenu fotografiju na večeri tokom nastupa u Kini. Pol Toledo Bage i Badosa nisu imali loše namere, ali na kraju se ispostavilo da je 26-godišnjakinja uvredila ljude na Dalekom istoku.

Naime, zaigrala se dok ju je trener slikao, pa je uz pomoć kineskih štapića napravila gest kao da su produžetak kosih očiju. Barem su to tako mnogi protumačili, što je naravno ona brzo demantovala.

"O ne, molim vas, nemojte to tako shvatiti. Nikad nisam mislila da će se to tako protumačiti, nismo čak ni oponašali Azijate. Igrala sam se sa svojim licem i borama. Volim Aziju i Azijate to su jedni od mojih omiljenih ljudi i imam puno pratilaca Azijata, koji su jako ljubazni", poručila je Badosa.

"Moja greška. Preuzimam punu odgovornost. Ove greške će me naterati da naučim za sledeći put. "Nadam se da razumete... Sve vas volim", zaključila je.

 

 

Njen trener je fotografiju sklonio sa Instagrama, ali je ista već bila podeljena na raznim profilima na društvenim mrežama.

Komentari pratilaca na društvenim mrežama su pljuštali.

Jedan od njih je napisao:

"Dakle, Paula Badosa je sada ležerno rasistička prema Kinezima dok je u Kini? Ostao sam bez reči."

Drugi je napisao: "Badosa je istinski glupa. Ovo je tako je**no neprijatno. Jesu li ona i njena jedna moždana stanica razmislile pre nego što su ovo objavile? Sramotna stvar. Nemam reči. Rasizmu nema mesta u 2024. Ona treba za to da odgovara."

"Još nas laže kako se igrala sa svojim licem. Devojko, molim te, barem budi iskrena nakon svega", dodao je treći.

Špankinja se sada okreće turniru u Vuhanu i u utorak igra protiv Ajle Tomljanović meč 1. kola. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kosta Kecmanović nastavlja da manipuliše! Advokati ga savetovali kako da skine krivicu sa sebe!
Live TV

Kosta Kecmanović nastavlja da manipuliše! Advokati ga savetovali kako da skine krivicu sa sebe!

Ono što se danas u Srbiji dešava pogađa mnoge ljude. Danas je Kosta Kecmanović dao iskaz u sudu. Niko decu ne može da vrati. To su katastrofalne traume porodica dece koja su ubijena. Portali se utrkuju ko će dati bombastičniji naslov ne bi li dobili neki sitan ćar. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su sturčnjak za bezbednost i odbranu Ivan Miletić, Blažo Marković "Nova ljudi, nova snaga Srbije" i psihološkinja Dragana Ivanović.

08.10.2024

20:31

NATO je davno pre 1999. planirao bombardovanje Srbije! Evo kako je Zapad planirao da reši pitanje Kosova! (VIDEO)
Live TV

NATO je davno pre 1999. planirao bombardovanje Srbije! Evo kako je Zapad planirao da reši pitanje Kosova! (VIDEO)

Pre nekoliko dana svi smo se bavili 5. oktobrom 2000. godine i evocirali šta se dešavalo tih dana. I dalje je u fokusu nacionalnle politike KiM, pa je u fokusu i dalje mesec oktobar, ali 1998. godine. NATO bombardovanje bilo je unapred planirano, a o tome su svedočili i Havijer Solana, Olbrajtova i drugi. I tada smo trpeli ucene i pritiske kada je u pitanju južna srpska pokrajina. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Zoran Anđelković, v.d. direktor "Pošte Srbije".

08.10.2024

16:41

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Magazin

Mali trikovi za lakše učenje! Evo kako da pomognete školarcima
Dom i porodica

Mali trikovi za lakše učenje! Evo kako da pomognete školarcima

Školska godina počela je pre mesec dana, a mnogi mališani imaju problem sa učenjem koje ne bi trebalo da bude noćna mora ni za decu ni za roditelje, naročito kada je reč o deci mlađeg školskog uzrasta. Kako bi što lakše prolazili kroz ovaj proces donosimo vam nekoliko saveta i trikova uz koje će deca gradivo bolje naučiti i lakše razumeti.

08.10.2024

18:30

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija