• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.10.2024

10:11

Nadal pričao o Đokoviću! Španac sve frapirao izjavom!

profimedia

Tenis

Nadal pričao o Đokoviću! Španac sve frapirao izjavom!

Podeli vest

Rafael Nadal i Novak Đoković učestvuju na egzibicionom turniru "Šest kraljeva", a Španac najradije ne bi opet igrao sa Srbinom.

Rafa je pre nekoliko dana objavio da je završio karijeru, svi priželjkuju meč Srbina i Španca u Rijadu iako se radi o ezgibiciji, a bio bi to njihov 61. duel, Nole vodi 31:29.

U Rijad pored našeg tensiera i Rafaela Nadala igraju Danil Medvedev, Janik Siner, Holger Rune, Karlos Alkaraz, a svaki igrač je za dolazak  dobio 1,3 miliona evra, dok će pobednik dobiti dodatnih 5,500.000 evra. U četvrtfinalu ćemo ove srede najpre gledati okršaj Medvedeva i Sinera od 18.30, a pobednik tog meča će u polufinalu igrati protiv Đokovića u četvrtak ne pre 18.30 . Drugi četvrtfinalni par čine Rune i Alkaraz, koji igraju u sredu ne pre 20.00, a onda u četvrtak pobednik protiv Nadala.

Rafa je u interjuu za "DAZN" u šali priznao da ne mora opet da igra sa Novakom. 

- Odigrali smo mnogo mečeva, ne moramo ponovo - nasmejao se Nadal.

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković i Rafael Nadal poslednji duel odigrali su na Olimpijskim igrama u Parizu

 

Jedan drugog su godinama gurali da budu još bolji.

- To uvek bio veliki izazov i sjajno rivalstvo. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, prema granicama. Mislim da imamo isti osećaj jedno prema drugom. Obojica smo se sa Rodžerom gurali na sledeći nivo, jer je protivnik uvek bio veoma jak i stalno moramo da se usavršavamo i usavršavamo da bismo mogli da nastavimo da se takmičimo na nivou koji nam je potreban da bismo uspeli. Mislim da je to lepa stvar u sportu. Da imamo jasne ciljeve da budemo bolji, bolji i bolji. Imati velike protivnike ispred vas daje vam jasniju perspektivu o tome kako to treba ostvariti.

Pročao je Španac otvoreno o rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem i odnosu van terena.

- Odnos sa Rodžerom Federerom je bio poseban, ali i sa Novakom imam dobar odnos. Mislim da je to način na koji pristupamo sportu. To je moguće jer, kao što sam već rekao, shvatamo da je to sve što dobijamo. U životu imamo mnogo važnijih stvari van tenisa. Na kraju dana, ako imate dobar odnos sa kolegama, ljudima oko vas ili generalno sa ljudima, iz mog iskustva, bićete srećniji. Tako da je tenis samo igra, a odnosi prevazilaze to.

Foto: Reuters

Novak Đoković

 

Švajcarac i Španac su u penziji, Srbin se i dalje takmiči, ali su mnogi već konstatovali da je završena era velike trojke. Rafa ne misli tako.

- Hajde da malo sačekamo. Siner i Alkaras su prvi i drugi na svetu, prave svoju priču. Mislim da ne možemo da ih poredimo sa našom erom, jer naša era još nije gotova - Novak je i dalje tu, igra. Nova generacija dolazi i videćemo kako će im se karijere razvijati.

Španac smatra da nije potrebno porediti Sinera i Alkaraza, sa njim, Rodžerom i Novakom.

Moramo da pustimo Sinera i Alkarasa da grade svoju priču, svoje rivalstvo. Nema potrebe da se porede sa nama. Ide im odlično. Madi su, a već su ostvarili mnogo toga, osvajali su grend slemove, masterse, ostvarili velike brojke. Želim im sve najbolje i da nastave tako. Već sada su velike zvezde. Siguran sam da ako ih ne budu sputale povrede, da će imati velike karijere.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Karte za Rafin "poslednji ples" planule u sekundi! Cene se kreću i do 35.000 evra!
Tenis

Karte za Rafin "poslednji ples" planule u sekundi! Cene se kreću i do 35.000 evra!

Nakon što je proslavljeni teniser Rafael Nadal (38) najavio kraj svoje profesionalne karijere, interesovanje za njegov poslednji meč eksplodiralo je gotovo odmah. Rafa će biti deo španske Dejvis Kup reprezentacije, sa kojom će se pojaviti na završnom turniru u Malagi (od 10. do 24. novembra), a to će ujedno biti i poslednja prilika za srećnike da uživo vide "kralja šljake" na delu.

12.10.2024

07:40

sledeća vest

Vesti

TV

Severnokorejski vojnici će ratovati za Putina! Kim Džong Un poseduje velike količine naoružanja Sovjetskog Saveza! (VIDEO)
Podkast

Severnokorejski vojnici će ratovati za Putina! Kim Džong Un poseduje velike količine naoružanja Sovjetskog Saveza! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je 13. oktobra da će planovi Rusije da podrži svoju invaziju na Ukrajinu ove jeseni uključivati "stvarno učešće Severne Koreje u ratu". Ovu informaciju komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši", penzionisani general Luka Kastratović i pukovnik Mirčeta Jokanović tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

16.10.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Uloga veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju! U Novom Sadu održana panel diskusija "Budućnost nauke"
Nauka

Uloga veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju! U Novom Sadu održana panel diskusija "Budućnost nauke"

Panel diskusija pod nazivom "Budućnost nauke", koju je organizovala Fondacija “Za srpski narod i državu”, a na kojoj se govorilo o ulozi veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju u Srbiji održana je večeras u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu pred velikim brojem studenata i drugih gostiju. Među govornicima su se našli stručnjaci iz oblasti nauke i tehnologije, kao što su prof dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof dr Danimir Mandić, dekan Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača Univerziteta u Beogradu, kao i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

15.10.2024

22:57

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo
Nauka

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo

Samo zemlje koje shvate da dolazi vreme tehnoloških inovacija i velikih promena moći će da budu konkurentne i da se ekonomski razvijaju, a Srbija je upravo jedna od takvih zemalja – koja se prilagođava novim tehnologijama i ulaganjem u nauku postaje konkurentnija i razvijenija, poručio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

15.10.2024

20:55

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36