• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

19.10.2024

18:48

Kakva šteta! Francuz srušio Lajovića posle lavovske borbe!

AP/Photo

Tenis

Kakva šteta! Francuz srušio Lajovića posle lavovske borbe!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u kvalifikacijama za ATP turnir u Beču pošto ga je Francuz Rišar Gaske savladao rezultatom - 2:0 (7:5, 7:6), za sat i 35 minuta.

Naš velikan koji trenutno zauzima 75. poziciju na ATP listi, bio je na korak od osvajanja prvog seta, ali nije uspeo da zadrži prednost, što ga je na kraju koštalo prolaza u narednu fazu.

Meč je počeo obećavajuće za srpskog tenisera, koji je uspeo da napravi brejk u ključnom trenutku, povede sa 5:4 i stvori priliku da servira za osvajanje tog dela igre. Međutim, umesto da završi set u svoju korist, Lajović je dozvolio Gaskeu da preokrene situaciju u svoju korist.

Francuz je prvo izjednačio na 5:5, a zatim povezao još dva gema i preokrenuo na 7:5, čime je osvojio prvi set.

Foto: profimedia

Dušan Lajović

U drugom setu, obojica tenisera držala su svoj servis bez većih poteškoća. Nije bilo brejk prilika, pa je set otišao u taj-brejk. Nažalost po Lajovića, u odlučujućem momentu Francuz je bio dominantan, brzo je došao do prednosti i završio ga u svoju korist sa ubedljivih 7:2.

Iako je srpski as pružio solidan otpor, posebno u prvom setu, nije uspeo da iskoristi prilike koje su mu se ukazale. Njegov poraz u kvalifikacijama znači da neće učestvovati u glavnom žrebu turnira u Beču, dok Gaske nastavlja dalje, a naredna prepreka mu je mađarski teniser Marton Fučović.

Njihov meč zakazan je za sutra, 20. oktobar, od deset časova po srednjeevropskom vremenu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija