• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

21.10.2024

05:42

Izašla je nova ATP lista! Evo na kom mestu je Novak, od jedne odluke sve zavisi

EPA-EFE/STR

Tenis

Izašla je nova ATP lista! Evo na kom mestu je Novak, od jedne odluke sve zavisi

Podeli vest

Najbolji teniseri sveta minule nedelje igali su na egibicionom turniru "Slemu šest kraljeva" u Rijadu, pa nije bilo velikih promena u vrhu ATP liste. Novak Đoković je ostao na četvrtom mestu.

Najbolji teniser ikada trenutno ima 6,210 bodova, kao i minule nedelje, što je dovoljno samo za četvrtu poziciju. Janik Siner je nedodirljiv na tronu, ima 11,920 bodova, drugi je Karlos Alkaraz sa 7,120, dok je Aleksandar Zverev treći sa 6,795 bodova.

Danil Medvedev je peti na planeti sa 5,530 bodova, dok je iza njega Tejlor Fric sa 4,380, potom slede Andrej Rubljov koji ima 4,150 bodova, Kasper Rud na osmoj poziciji ima 3,890, deveti je Grigor Dimitrov sa 3,735, a Aleks de Minor je sa 3,570 deseti. 

Foto: epaimages

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala na Slemu šest kraljeva

 


Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmaović je 58. sa 925 bodova, 74. na listi je Dušan Lajović koji ima 746, Laslo Đere je sa 464 boda 128, naadovao je 15 pozicija, dok je Hamad Međedović 155, ima 373 boda. 

Novak nadomak Torina

Što se tiče Završnog mastersa, Nole je blizu turnira koji se igra u Torinu  od 10. do 17. novembra. Šesti je u ATP trci, ali još nije definitivno osigurao vizu. Potrebno je da naš as ostane među osam najboljih do takmičenja u Italiji, a ako bude igrao na mastersu u Parizu (28. oktobar - 3. nevembar) to će biti i potvrda da želi da igra u Torinu, pošto je nedavno rekao da je Završni masters ne zanima. Pred našim teniserom su dani odluke, a navijači se nadaju da još nije završio sezonu, pa svi s nestrpljenjem čekaju odluku o poslednjem mastersu.

Foto: EPA-EFE/STR

Novak Đoković

 

U ovom momentu  Novak je šesti na listi i ima 3,910 bodova u ATP trci, nadmašio je Aleksa De Minora (3,355), koji je deveti, Andreja Rubljova na osmom mestu (3,630), a iza sebe je ostavio i Kaspera Ruda (3,845), dok Tejlor Fric na petoj poziciji, ima 4,290 bodova. Tomi Pol je osvojio turnir u Stokholmu, pošto je u finalu pobedio bugarskog tenisera Grigora Dimitrova 6:4, 6:3, a sad je deseti u trci sa 3,135 i iza sebe je ostavio Bugarina koji ima 3,100, pa se i dalje nada Torinu.

Foto: ATP

 

 

U toku su turniru u Beču i Bazelu, pa ćemo nakon njih videti kako stoji situacija u ATP trci.  Novaka posle pomenutih turnira mogu u trci za Torino da prestignu Kasper Rud i Andrej Rubljov, zbog toga se svi nadaju da će Nole igrati u Parizu, koji je osvajao čak sedam puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27