• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.10.2024

20:50

Siner ponovo zakukao: Da nije bilo njih ne znam kako bih preživeo!

EPAIMages

Tenis

Siner ponovo zakukao: Da nije bilo njih ne znam kako bih preživeo!

Podeli vest

Prvi teniser sveta - Janik Siner, u razgovoru za italijanske medije zahvalio se ocu i treneru na podršci u prethodnom periodu nakon što je ustanovljeno da je tokom Indijan Velsa bio pozitivan na zabranjenu supstancu.

Mesecima je doping skandal Janika Sinera nalazi u centru pažnje svetskih teniskih medija. Mladi Italijan bio je pozitivan na klostebol, zabranjenu supstancu, tokom Indijan Velsa i to dva puta! Ipak, ATP je odlučio da ga zbog toga ne kazni drastično budući da su mu oduzeti samo osvojeni bodovi na pomenutom turniru. 

Delovalo je da će Siner uspeti da se izvuče, ali se u čitav slučaj uključila Svetska antidoping agencija (WADA). Advokati pomenute institucije uložili su žalbu Jedinice za integritet tenisa da oslobodi Sinera optužbi.

WADA zahteva da Italijan bude suspendovan u periodu od 12 do 24 meseca, a sve to izazvalo je pravu buru u svetu tenisa. Mediji na čizmi, naravno, brane svog tenisera i daju mu sve više prostora kako bi svetsku javnost ubedio u svoju nevinost. 

Janik Siner je razgovarao sa novinarima "Sky Italy" i tom prilikom otkrio kroz kakav pakao prolazi od kako je WADA uložila žalbu na prvostepenu presudu. 

- Bilo je mnogo stvari koje su se desile u tom periodu, a koje sam pokušao da ostavim po strani i shvatim šta je prava stvar da se uradi u datom trenutku - rekao je Siner, a potom dodao. 

- Moram da se zahvalim ljudima iz mog tima, sve vreme su bili uz mene jer mi je to bilo potrebno. Na primer, Daren nije otišao kući u Australiju, već je došao kod mene, bio je sa mnom, moj otac Hanspeter takođe. Zahvaljujući njima sam se osećao sigurnim. Zaštićenim!

Foto: EPAIMAGES

 

Prešlo je mladom Italijanu u naviku da osvojene trofeje posvećuje članovima svog tima, a otkriva da iza svega stoji upravo podrška koju je od njih dobijao tokom poslednjih nekoliko meseci. 

- Otuda sam posle pobeda na turnirima ili nekih važnih mečeva odlučio da ih posvetim njima, ljudima koji su mi bliski, jer bez njih ne znam da li bih bio u stanju da sve ovo prevaziđem. Srećan sam kako sam kroz sve to prošao, jer je bilo veoma teško.

Iako se žali da je pod stravičnim stresom zbog situacije koju je sam sebi "namestio", Janik Siner ređa titule širom sveta. Objašnjava mladi Italijan da se na terenu oseća sigurno i da se mentalno pripremao za sve. 

- Kada izađem na teren i stavim kačket na glavu, za mene postoji samo teniska loptica. Na terenu se osećam sigurno. Videli smo da je teško igrati tako, ali to je već druga stvar. Tu sam bio siguran. Kada sam na servisu, sve što želim je da raspalim po loptici. To je na kraju moj posao i moja strast. Probleme i posao trebalo je razdvojiti. Uvek sam se trudio da se na terenu dobro osećam, trenirao sam, pripremao se mentalno da igram dobar tenis i mislim da je to razlog zašto sam uspeo - podvukao je Siner. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija