• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.10.2024

07:32

Skok karijere! Najbolji plasman Olge Danilović

STR / AFP / Profimedia

Tenis

Skok karijere! Najbolji plasman Olge Danilović

Podeli vest

Olga Danilović napravila je neverovatan uspeh u poslednja tri meseca i trenutno je 52. na listi najboljih teniserki sveta.

Osvojila je Olga turnir iz serije 250 u kineskom Guangdžou pošto je u finalu bila bolja od "izazivačice" iz Amerike Karolajn Dolehajd (6:3, 6:1). Došla do desete uzastopne pobede, ujedno i druge titule u nizu - pošto je prethodno slavila i na jednom manjem turniru u Barseloni. Zaradila je 35.250 dolara i napredovala na VTA listi.

Osvajanjem čak 250 bodova u Guangdžou, Olga Danilović sad ima 1.055 bodova. To je dovoljno za veliki skok od 34 mesta, pa je sad na visokom 52. mestu na VTA listi, a nije daleko ni od toga da konačno uđe i u 50 najboljih igračica planete. Olga  je u kalendarsku godinu ušla kao 121. na svetu, letos je pala i na 150. mesto, pa je jasno kakav je uspeha napravila.  Takođe, najbolji renking u karijeri doneće joj brojne benefite, što je najvažnije, na dobrom je putu da na Australijan openu, prvom grend slemu naredne godine, ne igra kvalifikacije.

Foto: STR / AFP / Profimedia

Olga Danilović napravila veliki skok na VTA listi

 

Sledi joj učešće na još jednom turniru u Kini u gradu Đuđangu. U pitanju je takođe turnir iz serije 250, oept može da osvoji maksimalan broj poena ako trijumfuje, jer prošle sezone nije učestvovala. Za ulazak u najboljih 50 igračica na VTA listi dovoljno će joj biti polufinale. 

Što se tiče ostatka WTA liste, prva je Arina Sabalenka, slede Iga Švjontek, Koko Gof, Jasmin Paolini, Elena Ribakina, Džesika Pegula, Ćinven Dženg, Ema Navaro, Darija Kasatnika i Danijel Kolins.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija