• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.10.2024

15:45

Bravo, Hamade! Međedović u glavnom žrebu u Bratislavi!

EPA

Tenis

Bravo, Hamade! Međedović u glavnom žrebu u Bratislavi!

Podeli vest

Srpski teniser Hamad Međedović savladao je Kazahstanca Denisa Jevsejeva posle dva seta - 2:0 (6:2, 6:4), i tako se plasirao se u glavni žreb čelendžera u Bratislavi.

Momak iz Novog Pazara koji je i pre meča slovio za velikog favorita, opravdao je tu ulogu u potpunosti i na terenu rutinski trijumfovao nad 220. igračem na planeti.​ Međedović je od samog starta igre nametnuo svoj ritam igre, a bilo je i više nego očigledno da se kazahstanski teniser muči da ga isprati.

Hamad je čak četiri puta uzeo servis protivniku, da bi mu za nešto više od sat vremena dopustio da osvoji čitavih šest gemova, i to zahvaljujući sopstvenim greškama. Iako je srpski as igrao podjednako dobro i kraj aut linije i na mreži, servis mu nije išao od ruke, pa je u više navrata napravio duple greške. 

Foto: EPA

 

Tokom prvog seta definitivno je bio ubedljiviji, ali kada je shvatio da će sasvim sigurno slaviti, u finišu meča prepustio je inicijativu rivalu koji je pokušao da popravi utisak. Interesantno je napomenuti da je Hamad tokom čitavog meča zabeležio čak sedam asova.  

Čelendžer u Bratislavi iz kategorije 125 igra se na tvrdoj podlozi u dvorani, za nagradni fond od 148.625 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kraj sezone za Olgu! Danilovićeva se povukla
Tenis

Kraj sezone za Olgu! Danilovićeva se povukla

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović (23) nakon osvojene titule u kineskom gradu Guangžouu, odlučila je da se povuče sa turnira u Đuđangu, gde je danas trebalo da igra meč prvog kola protiv Arijan Hartono iz Holandije.

28.10.2024

13:00

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set