• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

20.07.2021

10:43

UKUSNA PRIČA U CENTRU GRADA – STIŽE STREET FOOD FESTIVAL!

Dušan Petković Pro Rec Studio

Beograd

UKUSNA PRIČA U CENTRU GRADA – STIŽE STREET FOOD FESTIVAL!

Podeli vest

Dugo očekivani beogradski “Street Food Festival”, održaće se od 28. jula do 01. avgusta u centralnoj zoni jednog od najlepših parkova Beograda – parku Tašmajdan

Da je street food jedna sasvim posebna priča još jednom će pokazati virtuozi beogradske craft food scene koji će tokom pet festivalskih dana na licu mesta pripremati zdrave i kvalitetne obroke iz palete gotovo svih svetskih kuhinja, a sve posetioce povesti na pravi mali gastro put oko sveta!

Posetioci Street Food Festivala imaće prilike da uživaju u ukusima autentičnog američkog burgera, egzotičnog japanskog sušija, homemade pasti, ukusnim austrijskim kobasicama, jedinstvenoj pizzi romana, sveže pripremljenim obrok salatama, texas style bbq-u, čuvenim sarajevskim ćevapima, grčkom gyrosu, zanimljivom finger food-u, a sve to uz savršeno balansirani ukus piva. Tu su naravno i neizostavni slatkiši premium kvaliteta poznatih gradskih brendova pa će biti teško odlučiti se da li knedla ili krofna ili ipak vrhunski craft sladoled, a možda i revoluciono dobar kroasan?!

Beograd će tako, u ritmu svetskih metropola, živeti lagani letnji street food mood uz nastupe poznatih DJ-eva beogradske klupske scene, a na samom otvaranju, u sredu 28. jula od 21 h nastupiće “Samostalni referenti” - prvi i jedini beogradski ska bend koji je prisutan na sceni preko 25 godina.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi mnoge novine u smislu pratećih festivalskih sadržaja pa će tako posetioci moći da se opuste u čak tri nove chil out zone, da prošetaju do street art concept store-a, slikaju se u nekoliko zanimljivih selfie photo point-a, posete berbernicu u JD urban zoni ili zakažu test ride čuvenim Royal Enfield motorima.

Foto: Dušan Petković Pro Rec Studio

Festival u ovoj godini svoje društveno odgovorne aktivnosti realizuje kroz kampanju “Donosimo osmeh” kojoj se priključila i kompanija Lidl, kroz donaciju od prodaje svežih pereca na svom festivalskom štandu kao I inicijativa “Svaka limenka se računa” kroz otkup prikupljenih limenki na samom festivalu. Kako je festival 100% limenka, što znači da će se kompletan asortiman pića služiti u njima, očekujemo da će količina prikupljenih iskorišćenih limenki biti velika.

Od ukupno prikupljenih sredstava, biće obezbeđen ketering za decu iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, kao i poklon paketići koji će im biti uručeni na humanitarnom događaju “Donosimo osmeh” koji će se održati 29. avgusta u Beogradu, uz podršku Udruženja gradskih dostavljača, Udruženja “Donosimo osmeh”, brojnih partnera kao i javnih ličnosti iz sveta glume, muzike, televizije i sporta.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je festival u saradnji sa poznatim street wear brendom Dechko Tzar, izradio zanimljive festivalske majice koje će biti izložene na festivalu u street art concept store-u, dok će nekoliko majica biti podeljeno i putem predfestivalskih akcija na društvenim mrežama.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena rashlađena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 12 do 23 h. Čekamo vas u centralnom delu Tašmajdanskog parka gde je ukusna priča zagarantovana!

Više informacija na: https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set