• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/Informer

20.10.2021

14:15

Polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom... Počela rekonstrukcija platoa ispred Narodne skupštine

printscreen

Beograd

Polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom... Počela rekonstrukcija platoa ispred Narodne skupštine

Podeli vest

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za TV Prva da će plato ispred Narodne skupštine biti potpuno rekonstruisan, što se odnosi na zamenu svih polomljenih ploča, kao i zelenilo koje će biti promenjeno, rasveta i sve ostalo što čini ovaj kompleks

Planirano je, dodao je, da radovi traju oko četiri meseca.

- Desna strana u odnosu na Skupštinu naredne godine biće potpuno rekonstruisana jer se gradi podzemna javna garaža, a iznad nje će biti park. Levi deo ka Takovskoj ulici će biti rekonstruisan već sada, u smislu parkovskog prostora. Tako ćemo ceo blok imati potpuno rekonstruisan i inoviran, ali u starom arhitektonskom izgledu. Čitav ovaj prstor podleže zaštiti kulturnog nasleđa, odnosno Zavod za zaštitu spomenika kulture vrlo je detaljno analizirao ovu površinu i njihov zahtev je bio da se sačuva ovaj kamen jer je to originalni kamen koji je prvobitno i postavljen. Polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom, samo novim - naglasio je Stojčić.

Foto: printscreen

Prema njegovim rečima, u sledećoj fazi naredne godine biće rekonstruisana ulica koja ide ka predsedništvu, odnosno ka Starom dvoru, a biće završeni i radovi na potpunoj rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, preneo je Beoinfo.

- Čitav prostor oko Skupštine će do kraja sledeće godine biti potpuno rekonstruisan. Možda najveća parkovska površina koja se koristi, a nalazi se uz Vlajkovićevu ulicu, koja je danas nažalost pod betonom, biće dodatno ozelenjena, a ispod će se naći garaža poput garaže uz Pionirski park - zaključio je Stojčić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Pa ako je uz Vlajkovićevu ulicu parking, onda je valjda sa leve strane Skupštine.

Srbija je sve optužnice za ratne zločine ponudila tužilaštvu BiH, međutim nisu nam odgovorili na isti način! Naša ispružena ruka je ostala u vazduhu!
Politika

Srbija je sve optužnice za ratne zločine ponudila tužilaštvu BiH, međutim nisu nam odgovorili na isti način! Naša ispružena ruka je ostala u vazduhu!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u Narodnoj skupštini da je Republika Srbija ispružene ruke za saradnju donela odluku da sve optužnice za ratne zločine ponudi tužilaštvu Bosne i Hercegovine dok, sa druge strane, za pokušaj ubistva predsednika Vučića u Potočarima još nema nikakve optužnice

19.10.2021

14:42

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set