• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2023

19:15

ŽELEZNIČKA STANICA "VUKOV SPOMENIK" JOŠ UVEK SE NE ZATVARA! Evo do kada će biti otvorena

Beograd

ŽELEZNIČKA STANICA "VUKOV SPOMENIK" JOŠ UVEK SE NE ZATVARA! Evo do kada će biti otvorena

Podeli vest

Očekuje se da radovi na zameni tri velika tunelska eskalatora u stanici "Vukov spomenik" traju 72 nedelje. Radovi počinju sutra, 9. maja, ali stanica će biti otvorena još 45 dana.

Železnička stanica "Vukov spomenik" neće sutra biti zatvorena za prijem i otpremu putnika, zbog radova na zameni velikih tunelskih pokretnih stepenica saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

"Iako je prethodno bilo najavljeno da će stanica zbog ovih radova biti zatvorena za putnike od 9. maja, procenjeno je da tokom pripremnih aktivnosti ‘Vukov spomenik’ može da bude otvoren, jer bezbednost putnika, železničara i izvođača radova neće biti ugrožena" navodi se u saopštenju,

Infrastruktura železnice Srbije će o zatvaranju stanice za prijem i otpremu putnika, u saradnji sa izvođačima radova, blagovremeno obavestiti javnost.

Foto: Pixabay

Kako se dodaje, procena je da će stanica "Vukov spomenik" biti otvorena i u narednih oko 45 dana, u skladu sa dinamikom realizacije ovog projekta.

Na ovoj stanici predviđena je zamena tri velika tunelska eskalatora, koja obuhvata najpre demontažu i uklanjanje postojećih eskalatora sa opremom za upravljanje i komandovanje, a zatim i postavljanje novih pokretnih stepenica sa savremenom pratećom opremom.

Pokretne stepenice duge su oko 65 metara i spuštaju se do koloseka i perona 40 metara ispod zemlje. Svaki od tri eskalatora težine je po 150 tona, a demontirani delovi i oprema, kao i nove pokretne stepenice transportovaće se kroz tunelske cevi, kako stanica ne bi bila oštećena.

"Zbog obimnog i složenog posla, očekuje se da radovi na zameni tri velika tunelska eskalatora u stanici "Vukov spomenik" traju 72 nedelje" navode iz Infrastrukture železnice Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lol

pre 11 meseci

odgovorni ne znaju gde udaraju, cas se zatvara cas ne, cas karta ovoliko cas onoliko..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set