• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

13:48

Šapić na 25. maju, ruše se tri terena: "Već su na pola metra od Spomenika braniocima"

Tanjug/Strahinja Aćimović

Beograd

Šapić na 25. maju, ruše se tri terena: "Već su na pola metra od Spomenika braniocima"

Podeli vest

Gradonačelnik je istakao da je ovo je važno istorijsko mesto i da su već došli do toga da su tereni ušli na pola metra od Spomenika braniocima Beograda 1915. godine.

- Ja podržavam sport, ali važno je i istorijsko-kulturno nasleđe i mi sada ovde uklanjamo tri terena -  rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, obraćajući se predstavnicima medijima kod Spomenika braniocima Beograda 1915. godine i dodao: 

- Jutros smo krenuli sa radovima. Nalazimo se na izuzetno istorijskom značajnom mestu. Spomenika braniocima Beograda 1915. godine je važan i zato mislim da je važno da njegovo istorijsko i kulturno značenje u praksi privedemo nameni i pokažemo da ukoliko ne vodimo računa o našoj prošlosti, ne možemo da računamo na svetlu budućnost. Ovaj spomenik je jedan je od naših najvažnijih spomenika, iako nije simbol velike pobede, ali jeste simbol velike žrtve. Vidimo da su sada ovde tereni došli do pola metra od njega. Ja podržavam sport, ali važno je i istorijsko-kulturno nasleđe i mi sada ovde uklanjamo tri terena - rekao je Šapić.

Kako je istakao, ovaj deo ovde postaće spomen park, ostaće 14 ili 16 terena, "ko se bude javio i ponudio najveću cenu moći će da uđe ovde i drži lep i kvalitetan sportski centar i teniske terene".

- Uradićemo ga valjano i biće na ponos svih nas, biće mesto gde će i najviši državni vrh da odaje počast onima koji su to zaslužili, koji su dali živote da bi branili naš grad - kazao je Šapić i doda da će Zavod za zaštitu spomenika Beograda da sprovodi radove.

Kako je dodao, prvo mora da se ukloni i očisti čitav teren, a o dinamici izvođenja radova, građani će biti naknadno obavešteni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set