• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

27.11.2023

16:49

Evakuisan veliki broj škola! Nove dojave o bombi širom Beograda: Nastava u pojedinim školama skroz obustavljena

Shutterstock

Beograd

Evakuisan veliki broj škola! Nove dojave o bombi širom Beograda: Nastava u pojedinim školama skroz obustavljena

Podeli vest

Više škola u Beogradu dobilo je dojavu da je u prostorijama postavljena bomba, đaci su evakuisani i toku je pregled KD ekipa. Iz sata u sat raste broj škola u kojima je stigla dojava o postavljenoj bombi.

Dojava je stigla, kako saznajemo, u beogradske osnovne škole "Sveti Sava" na Vračaru i "Branko Radičević" u Batajnici, a zatim su i roditelji OŠ "Jelena Ćetković na Zvezdari obavešteni da su deca evakuisana zbog dojave.

Sada i roditelji iz OŠ "Milena Pavlović Barili" iz Višnjičke Banje takođe javljaju da je i ovde stigla dojava o bombi, kao i u OŠ "Braća Baruh" i osnovnoj školi "Jovan Ristić" u Borči.

RTS javlja da je prisustvo eksplozivnih naprava prijavljeno je i u osnovnim i u srednjim školama. Između ostalih, u OŠ "Borislav Pekić", OŠ "Dragan Lukić", OŠ "Ujedinjene nacije" na Čukarici, u Petoj gimnaziji na Paliluli, Medicinskoj školi na Savskom vencu.

Dojava o bombi, prema poslednjim informacijama, stigla je i OŠ "Drinka Pavlović" u centru grada, kao i u OŠ "Jovan Dučić" na Novom Beogradu.

Dojave su stigle pred početak nastave u popodnevnoj smeni ili nešto kasnije.

Negde prešli na onlajn, negde bez nastave

Reporter RTS-a javlja da su u dve škole na Bežanijskoj kosi deca poslata kući, a nastava će biti onlajn. U pojedinim školama danas neće biti nastave.

- Tačno je da je bila dojava o bombi, đaci su evakuisani - rečeno je za "Telegraf" iz OŠ "Sveti Sava".

Kako saznajemo, u OŠ "Jelena Ćetković" dojava je stigla pre početka popodnevne smene. Među decom nema panike, a đaci nisu ni ušli u školu. Deca su ili u dvorištu ili u parku preko puta škole

Policija pregleda zgrade i po završetku pregleda će se deca vratiti na nastavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set