• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2016

17:52

ŠIPTARI UHAPSILI SRPSKOG GENERALA: Kosovska policija potrvrdila da je Bojović u pritvoru!

Vesti

ŠIPTARI UHAPSILI SRPSKOG GENERALA: Kosovska policija potrvrdila da je Bojović u pritvoru!

Podeli vest

Kosovska policija potvrdila je da je u četvrtak na prelazu Merdare uhapšen bivši srpski general Milovan Bojović, prenosi AP i dodaje da se Bojović sumnjiči za ratne zločine protiv albanskih civila

Ova agencija navodi da je Bojović uhapšen "nakon ilegalnog ulaska na Kosovo" na Merdaru. Bedžet Šalja iz Kosovskog veća za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDLNj) kazao je za AP da je Bojović na Kosovu osumnjičen za "zločine koji su ostali nekažnjeni".

Portal košev.info preneo je prethodno, pozivajući se prištinsku Koha ditore, saopštenje Kosovskog veća za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDLNj) o hapšenju bivšeg srpskog generala.

- General Vojske Srbije Milovan Bojović je u policijskom pritvoru i nema sumnje da je odgovoran za zločine protiv nenaoružanih albanskih civila tokom rata na Kosovu 1998. godine - 1999. godine- navodi se u saopštenju za štampu KMDLNj.

Prema tom saopštenju, ovaj general ima komandnu odgovornost i vodio je operacije srpske vojske u oblasti Laba, a pod njegovom odgovornošću bile su, kako se tvrdi, paravojne i policijske snage koje su počinile brojne zločine protiv civila, od pojedinačnih ubistava do masovnih ubijanja.

Prištinski list tvrdi da su "ovi zločini do sada prolazili nekažnjeno, osim što se u Beogradu održalo improvizovano suđenje za ubistvo članova porodice Bogujevci - Durićija i Gašija".

Koha dodaje da je "prema informacijama KMDLNj, tokom rata na Kosovu, u oblasti Laba ubijeno 499 ljudi, 98 se vode kao nestali, od kojih je 52 civila".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GROM016

pre 8 godina

pa te ljude su ubili licno siptarski teroristi zato sto su bili neposlusni To je opste poznato!!!!!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set