• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

27.08.2020

07:24

ZA VIKEND PAKAO, U PONEDELJAK ŠOK - Evo za koliko stepeni će PASTI TEMPERATURA ZA SAMO JEDAN DAN

Vesti

ZA VIKEND PAKAO, U PONEDELJAK ŠOK - Evo za koliko stepeni će PASTI TEMPERATURA ZA SAMO JEDAN DAN

Podeli vest

Od petka u Srbiju stiže vreli talas, koji će za vikend doneti temperature i do 37 stepeni!

To će ujedno biti i poslednji tropski vikend jer od ponedeljka dolazi do preokreta - pad temperature za oko deset stepeni uz grmljavine, najavljuju meteorolozi!
Prognostičar "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić kaže da će još danas u celoj zemlji biti umereno toplo i prijatno vreme, jer će već od sutra temperatura početi da skače, da bi svoj maksimum dostigla za vikend, kada se očekuje i tropskih 37 stepeni.
- Danas će biti prijatno u celoj Srbiji, maksimalne dnevne temperature kretaće se od 28 do 30 stepeni, ali ovako lep dan predstavljaće samo uvod u "pakao" koji nas čeka od petka. Naime, sutra će temperatura u većini mesta u zemlji preći 30 stepeni, a u najtoplijem delu dana u pojedinim krajevima dostizaće i 33. U subotu će biti još toplije, u većini mesta temperatura će se kretati i do 35, a u nedelju i do 36 stepeni, lokalno može za stepen-dva biti i viša - objašnjava Đurić.

Foto: Tanjug

 


On napominje da vrućina ipak neće potrajati, jer nas već od nedelje uveče očekuje nova promena vremena.
- U nedelju krajem dana, najpre na severu Srbije, očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a ta, moglo bi se reći, jača oblačnost tokom večeri i noći zahvatiće celu zemlju. Tako će nam posle tropskog vikenda uslediti nagli pad temperature u ponedeljak za osam do deset stepeni, a on će biti praćen kišom, pljuskovima sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Nestabilno i osetno hladnije vreme u odnosu na vikend, prema sadašnjim indikatorima, trebalo bi da se zadrži do sredine sledeće sedmice, kada sledi manji skok temperature i prestanak padavina - zaključuje Đurić.

Bonus video

HIT NA INTERNETU! Bake imitacijom oduševile region,PLAKAĆETE OD SMEHA!

KOJI JE VAŠ NAJVEĆI STRAH? Izaberite sliku i saznajte!

IDEMO U BIOSKOP! Glancaju se sedišta, proveravaju barijere, u toku su poslednje pripreme pred ulazak publike u Kombank dvoranu!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set