• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.11.2021

15:26

HLADNI FRONT SA SEVEROZAPADA BLIŽI SE SRBIJI! Evo kakvo nam to vreme donosi, i šta nas očekuje narednih dana!

Pixabay

Vesti

HLADNI FRONT SA SEVEROZAPADA BLIŽI SE SRBIJI! Evo kakvo nam to vreme donosi, i šta nas očekuje narednih dana!

Podeli vest

Meteorolog Marko Čubrilo na svom profilu na Fejsbuku objavio je predviđanja za naredne dane, a navodi se da nam stiže hladan talas sa severozapada

On ističe da će na jugoistoku regiona biti oko 14 stepeni Celzijusa.

- U utorak svugde hladnije, ponegde uz slabe padavine, uglavnom nad središnjim predelima, a obzirom na zahlađenje u planinskim predelima preko 800mnv može biti vlažnog snega. Posle podne na severu rezvedravanje i nad ovim predelima bi u sredu ujutro moglo biti mraza do -4 stepena Celzijusa. U sredu tokom dana malo do umereno oblačno i suvo uz dnevni maksimum od 7 do 13 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo na svom fejsbuk nalogu.

Foto: Rina

 

Meteolorog navodi da od četvrtka sledi razvijanje prostranog ciklona nad Sredozemljem u čijem će se toplom sektoru ka nama početi premeštati osetno topliji vazduh sa juga te će u četvrtak uz jačanje južnog vetra biti promenjljivo oblačno uz maksimume od 9 do 17 stepeni Celzijusa.

- Krajem dana na jugu i jugozapadu regiona kiša, a duže Jadrana i pljuskovi. U petak pogoršanje uz kišu, a posle podne i manje zahlađenje tako da bi na planinama preko 900mnv moglo biti i prolaznog snega. Vetar prvo južni, a zatim u okretanju na severozapadni. Dnevni maksimum od 6 na severozapadu do oko 16 na jugoistoku regiona - napisao je meteolorog Čubrilo.

Foto: Pixabay

Zatim sledi ponovo jačanje južnog vetra uz otopljenje i u subotu će jugo, topla košava i južni vetar na planinama povremeno biti i olujni, dok će preovlađivati promenjljivo oblačno vreme uz povremenu kišu, posebno na jugu regiona. Dnevni maksimum ponegde i oko 18 stepeni Celzijusa.

Foto: Beta/Dragan Gojić

- Oko 29. novembra se i dalje simulira probijanje osetno hladnijeg vazduha i do našeg regiona uz okretanje vetra na severozapadni smer i jače zahlađenje koje bi moglo biti dovoljno snažno da uslovi pojavu vlažnog snega ponegde i u nizijama regiona. Oko 30. novembra bi dnevni maksimum trebao biti od 1 do 6 stepeni Celzijusa. Dalji razvoj sinoptike još nije sasvim jasan, ali za sada deluje da bi se nastavilo nestabilno vreme uz česta pogoršanja, otopljena i zahlađenja. Posle prijatne nedelje pred nama je tipična jesenja sedmica gde će se smenjiavati kiša, sunce, zahlađenje, otopljenje, planinski sneg i jak vetar - napisao je meteorolog u svojoj objavi na Fejsbuku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BGD

pre 2 godine

LAZH..VREME TOPLO, NOVEMBAR TOPAO I SUV KAO I CEO DECEMBAR

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set