• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

01.02.2022

17:57

NEPOKRETNOG BOLESNIKA ZAVEJAO SNEG U IVANJICI! Ekipa Crvenog krsta ga nosila pola kilometra do vozila Hitne pomoći!

rina

Vesti

NEPOKRETNOG BOLESNIKA ZAVEJAO SNEG U IVANJICI! Ekipa Crvenog krsta ga nosila pola kilometra do vozila Hitne pomoći!

Podeli vest

Članovi Crvenog krsta Ivanjica obučeni za delovanje u vanrednim situacijama u ranim jutarnjim satima evakuisali su starijeg bolesnika iz mesta Palibrčki gorb, koji usled zavejanog puta i nepokretnmosti nije mogao da stigne do ekipe Hitne pomoći

- Primili smo poziv od lokalne samouprave da se u porodičnoj kući nalazi nepokretan bolesnik kome je neophodna lekarska pomoć, ali ekipa Hitne pomoći usled nepristupačnog terena nije mogla prići njegovoj kući. Šest pripadnika Crvenog krsta uputilo se na teren i na nosilima su odneli bolesnika kako bi primio neophodnu medicinsku pomoć - izjavio je za RINUMarko Andrejević iz Crvenog krsta Ivanjica.

Bolesnika su na rukama nosili pola kilometra do vozila Hitne pomoći koje je bilo parkirano na glavnom putu.

Novi sneg koji je tokom noći padao na teritoriji opštine Ivanjica nije zadao veće probleme u funkcionisanju građana, svi putni pravci do centara mesnih zajendica su prohodni, ali ne i prilazi do pojedinih kuća. Situaciju u ovom slučaju dodatno je otežalo to što je bolesnik nepokretan.

- Dosta teška zima za građane opštine Ivanjica i meštane pogotovo koji žive u udaljenim mesnim zajednicama. Prvenstveno u mesnim zajednicama na nadmorskoj visini preko 1.000 metara. Sneg je padao tokom noći i nastavio u ranim jutarnjim časovima da pada veoma jakim intezitetom. Svi opštinski i državni putni pravci su čisti međutim porblemi su na nekategorisanim putnim pravcima jer se još nije otopio ni sneg ni led koji nije ni mogao da se otopi jer su mrazevi bili danima i noćima iza nas. Radimo po prioritetima. Čistimo prvenstveno tamo gde je najpotrebnije da prođu pacijenti i deca u školu - rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set