• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2022

12:03

Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu! Imaćemo 5 toplih dana, a od ovog datuma stiže JAČE ZAHLAĐENJE!

Pixels

Vesti

Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu! Imaćemo 5 toplih dana, a od ovog datuma stiže JAČE ZAHLAĐENJE!

Podeli vest

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane

Prema prognozi meteorologa Marka Čubrila, narednih dana će biti relativno toplo za ovo doba godne. Jedino ćemo danas imati prolazno pogoršanje ali bez zahlađenja i uz sneg samo na planinama.

Kako ističe danas treba računati na prolazno naoblačenje koje će već rano ujutro zahvatiti severne i severozapadne predele regiona dok će se u subotu tokom dana premestiti preko ostalog dela regiona.

Foto: pexels.com

Danas naoblačenje s kišom

- Ponegde će usloviti slabu, prolaznu kišu, dok je preko 800mnv moguć prolazan sneg. Vetar u okretanju na umeren, severozapadni. Posle podne na severu smenjenje oblačnosti i delimično rezvedravanje. Jutarnji minimum od -3 do +4, a dnevni maksimum od +4 do +9 stepeni Celzijusa.U nedelju posle hladnog jutra uz slab mraz pretežno sunčano i ponovo malo toplije uz okretanje vetra na jugozapadni smer. Krajem dana na severu regiona naoblačenje. Jutarnji minimum od -5 do +1, a dnevni maksimum od +6 do +12 stepeni Celzijusa - prognozira meteorolog.

 

 

Novo, prolazno naoblačenje treba očekivati i u ponedeljak kada će biti prolazne kiše, dok bi planinski deo regiona, pretežno preko 850mnv mogao imati par sati dosta jakog, vlažnog, snega.

- Vetar bi prolazno bio jak, ponegde i vrlo jak do olujan, severozapadni. Dnevni maksimum malo niži u opsegu od +4 do +8 stepeni Celzijusa. Od narednog utorka pa do oko sledećeg vikenda suvo, stabilno i relativno toplo. Jutra hladna ponegde uz maglu i slab mraz sa minimumima od -5 do +3, dok će se dnevni maksimum kretati od +6 do +13, ponegde i oko+16 stepeni Celzijusa. Ponegde uz ređu pojavu dugotrajne magle malo hladnije.

Zahlađenje se vraća

- Posle 12.02. kada bi moglo doći do nešto konkretnijeg zahlađenja. Za sada ne deluje da bi ono bilo neko veliko uz jak mraz i obilan sneg i mogli bi se sve završiti na 3-5 dana zahlađenja uz moguć sneg i u nizijama. Videćemo kako će se sinoptika dalje kretati, ali za sada posle 12. februara sve upućuje na umereno zahlađenje uz moguć sneg i temperaturu u okvirima proseka.

- Do tada relativno toplo, posebno od 08. febrauara do 12. febrauara - kazao je meteorolog Čubrilo.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Novak Andesilić

pre 2 godine

Juče su se ždralovi preletjeli prema sjeveru Evrope!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set