• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ PIO fond

06.04.2022

20:32

PENZIONERI MOGU BESPLATNO U BANJE SRBIJE! ROK ZA PRIJAVU je do 21.aprila! Evo, šta treba priložiti...

Informer

Vesti

PENZIONERI MOGU BESPLATNO U BANJE SRBIJE! ROK ZA PRIJAVU je do 21.aprila! Evo, šta treba priložiti...

Podeli vest

Rebublički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisalo je novi Oglas za prijem zahteva za besplatan odlazak penzionera na rehabilitaciju za 2022. godine

U pitanju je desetodnevna besplatna rehabilitacija u banjama i lečilištima Srbije, pravo na to  imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sa prebivalištem u Srbiji. Uslov je da primaju penziju do 30.978 dinara i da nemaju druga lična primanja.

Prijave se podnose do 21. aprila, a lista penzionera koji će dobiti 10 dana besplatno u banjama i lečilištima biće objavljena dvadeset prvog radnog dana od dana isteka oglasa. Nakon toga može u roku od pet dana da se podnese prigovor nadležnoj komisiju, a komisija je dužna u roku od pet radnih dana da razmotri sve pristigle prigovore i da utvrdi konačnu rang listu.

 

Foto:  

Penzioneri i ove godine besplatno u banje i lečilišta Srbije

 

Potrebna dokumentacija

Potrebno je priložiti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, kao i popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu (gde želi da koristi rehabilitaciju), zatim da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja i da nije koristio rehabilitaciju u 2020. i 2021. godini. U toj izjavi potrebno je navesti da se ovlašćuje Fond PIO da u njegovo ime može da zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju. Ukoliko poseduje, korisnik može priložiti i raspoloživu medicinsku dokumentaciju.

 

 

Prijava se podnosi filijalama Fonda na opštini gde korisnik penzije ima prebivalište, a ukoliko u vreme podnošenja prijave penzioner boravi van svog mesta stanovanja može se podneti i u najbližoj filijali.

Bonus video:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set