• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

09.04.2022

07:00

RASTU CENE, DRMA KRIZA, ALI SRBI NEMAJU RAZLOGA ZA BRIGU! Ova tri proizvoda su najjeftinija u regionu!

printscreen

Vesti

RASTU CENE, DRMA KRIZA, ALI SRBI NEMAJU RAZLOGA ZA BRIGU! Ova tri proizvoda su najjeftinija u regionu!

Podeli vest

Cene osnovnih životnih namirnica u Srbiji i dalje su najjeftinije u regionu!

Pored cene hleba, u našoj zemlji u odnosu na komšiluk ubedljivo su najjeftiniji ulje, jaja i juneći but.
- Brašno u Srbiji je najjeftinije u regionu, samo je u Severnoj Makedoniji ista cena kao kod nas. Ulje je ubedljivo najjeftinije u Srbiji, kao i jaja i juneći but - naveo je Vučić gostujući na Radio-televiziji Srbije i dodao:

- Hleb u Srbiji je 0,39 evra, u Hrvatskoj, koja takođe ima domaće žito, od 0,96 do 1,3 evra. U BiH, koja ima domaće žito, hleb je od ,70 do 1,02 evra. U Severnoj Makedoniji od 0,47 do 0,5 evra, u Crnoj Gori od 0,58 do 1,35 evra...


Ni sve više pritužbi građana u Hrvatskoj udruženjima za zaštitu potrošača, ni crne liste trgovaca koji su se i nakon smanjenja PDV-a na osnovne artikle "drznuli" da povise cene, ne daju rezultata.
Prema najavama proizvođača i dobavljača, ovih dana će ponovno poskupeti brašno, za dodatnih 15 odsto, pa će kilogram glatkog brašna u Hrvatskoj za dizana testa biti oko 156 dinara, a sledi i novo poskupljenje testenine za 19 odsto, hleba za 15-20 odsto, kao i toaletnog papira, maramica, papirnatih ubrusa za 20 odsto.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Trajce

pre 2 godine

Pa najeftin leb vo MKD ne e 0.47 evra nego 0.41 evro ( skopski Zitoluks...) tako da je dosta blizu cene u Srboji, samo e neznatno skuplji

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set