• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas

10.04.2022

11:38

OLUJNI VETAR NOSIO KROVOVE! Evo da li nevreme iz komšiluka DOLAZI i u Srbiju!

Vesti

OLUJNI VETAR NOSIO KROVOVE! Evo da li nevreme iz komšiluka DOLAZI i u Srbiju!

Podeli vest

Nevreme u regionu doći će po svemu sudeći i kod nas. Snežna mećava pogodila je noćas Zlatibor gde je palo i 15 cm snega

Na samom početku proleća Hrvatsku ali Crnu Goru je zadesila nagla promena vremena i pad temperature.

Zbog olujnog nevremena i naleta snažnog vetra na području Požeško-slavonske županije u subotu popodne više objekata pretrpelo je materijalnu štetu, a među njima su i objekat u krugu županijske bolnice u Požegi i ambulanta u Jakšiću. U oba slučaja popustila je krovna konstrukcija, nakon čega je vetar otkinuo limene delove.

Meštani Eminovaca rekli su za hrvatske medije da je na njihovom području protutnjao tornado koji im je uništio krovove.

 

 

U Gorskom kotaru je pao sneg. Na Fužinama, ali i na Platku pojavio se beli pokrivač, a prognoze predviđaju da bi ponegdje visina novog snega mogla biti i veća od deset centimetara.

Na području Požege usled nevremena je odleteo krov, usled čega je pričinjena milionska šteta na pomoćnom objektu požeške bolnice i gradilištu buduće zgrade Hitne pomoći.

Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo, a zdravstvena zaštita je nastavila da funkcioniše normalno.

Foto: RINA

Takođe, sneg je zabelio cetinski kraj, a radnici zimske službe sinjske "Nadcestarije" čistili su puteve, javlja "Dalmacija danas".

Tokom protekle noći cetinski kraj zahvatio je novi hladni talas, a planinske vrhove i brdska naselja prekrio je novi sneg. Snežna granica spustila se ispod 600 metara pa su se tako pod belim pokrivačem našla gotovo sva brdska naselja triljskog kraja, Korita u Otoku, sinjski Bili Brig sve do Gljeva i s druge strane Želovo te Maovice na vrličkom području.

U Srbiji danas znatno hladnije sa kišom, a na planinama iznad 900 mnv sa snegom. Po Vojvodini suvo uz postepeno razvedravanje koje popodne zahvata veći deo severne i zapadne Srbije. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna temperatura od 2°C do 6°C, maksimalna dnevna od 6°C na jugu Srbije do 14°C na severu Vojvodine. Uveče suvo, a samo na jugu Srbije kiša koja prestaje. Temperatura u 22h od 4°C do 8°C.

Vreme narednih dana

U ponedeljak jutro vrlo hladno i ponegde slab mraz. U toku dana duži sunčani periodi sa malo oblaka i malo toplije nego u nedelju. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -2°C do 4°C, a maksimalna dnevna od 12°C na jugu Srbije do 16°C na severu. U utorak jutro ponovo vrlo hladno i ponegde sa slabim mrazem. Tokom dana sunčano i toplije nego u ponedeljak. Trend otopljenja se nastavlja pa će u četvrtak i petak maksimalne temperature biti oko 25°C u većini predela.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set