• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

14.04.2022

17:07

TRKOM "NAJ KIĆA" FEŠTU ZAPOČELI! Najlepše slike stižu sa severa Banata, kikindski mališani TRI DANA SLAVILI PROLEĆE (FOTO)

V.N.

Vesti

TRKOM "NAJ KIĆA" FEŠTU ZAPOČELI! Najlepše slike stižu sa severa Banata, kikindski mališani TRI DANA SLAVILI PROLEĆE (FOTO)

Podeli vest

Trka u brzom puzanju beba, popularni „Naj Kića“ i karneval kostimiranih ekologa, samo su deo trodnevne 23. manifestacije „Pozdrav proleću“ u kojoj ovih dana uživaju kikindski mališani, u organizaciji Kulturnog centra

Posle dvogodišnje pauze, miris proleća ponovo se osećao u vazduhu, jer je Kikinda od 12. do 14. aprila zablistala tokom jedne od najlepših manifestacija za decu, kojoj se neobično raduju i njihovi roditelji. Kako to tradicija duga 23 godine nalaže, sve je počelo, po mnogima, najpopularnijim delom fešte proleću u čast-trkom u brzom puzanju beba.

Foto: V.N.

 

Najbrže „Kiće“ bili su Darija Vučkovič stara samo 13,5 meseci i jednogodišnji Vukan Nađalin, koji su najbrže dopuzali do cilja. Svih 14 prijavljenih beba, hrabro je izdržalo trku, dok su ih mame, tate, bake i deke podržavale gromkim aplauzima i uzvikivanjem njihovih imena.

- Posebno mi je drago što možemo ponovo da se okupimo u velikom broju i pozdravimo proleće kako dolikuje, posle dvogodišnje pauze zbog koronavirusa.

Počeli smo predstavom za decu „Hvala Vuku za azbuku“ u Kulturnom centru, a nastavili veselom trkom u brzom puzanju beba „Naj Kićom“ na gradskom trgu.

Foto: V.N.

 

Nije izostao ni defile maskiranih ekologa, crtanje kredama u boji, farbanje jaja, predstave za decu, brojne radionice i centralna priredba na trgu ispred Kulturnog centra. Predškolci, kao i polaznici baletske školice Kulturnog centra, te dečija pevačka grupa "Melizmi", oduševili su mnogobrojne posetioce, koji su zajedno pevali sa Banetom Rosićem "letećom gitarom"-rekla je Tanja Nožica, direktorka Kulturnog centra Kikinda.

Oko 70 maskiranih malih ekologa iz Vrtića "Naša radost” prodefilovalo je gradskim trgom u pratnji vaspitača i na taj način ukazali na značaj očuvanja životne sredine. U šarenilu narazličitijih maštovito urađenih kostima, mogli su se videti leptiri, bubamare, pčele, šeširi sa cvećem…

Foto: V.N.

 

- April je mesec u kome se pored „Pozdrava proleću“ u Kikindi obeležava i niz ekoloških datuma, kao što je Dan zaštite prirode, Dan planete zemlje i Dan zaštite od buke-podsetila je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave,

Manifestacija „Pozdrav proleću“ završila se u četvrtak predstavom Dečjeg pozorišta „Lane“-„Zdravko prljavko“, izložbom fotografija u Kulturnom centru „Moje omiljeno mesto u prirodi“, a potom tribinom „Buka u našoj okolini“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set