• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

14.04.2022

19:44

PRE 23 GODINE PALE PRVE NATO BOMBE NA VALJEVO! "Krušik" bombardovan sa pet projektila

Vesti

PRE 23 GODINE PALE PRVE NATO BOMBE NA VALJEVO! "Krušik" bombardovan sa pet projektila

Podeli vest

Pre 23 godine na Valjevo su pale prve NATO bombe, kada je u 5.31 časova "Krušik" bombardovan sa pet moćnih projektila

U bombardovanju je stradalo troje ljudi - Dmitra Dukić (91), Milka Krunić (72) i Milisav Mićić (37), dok je oko 50 osoba povređeno.

Na Maljenu su 6. aprila 1999. godine poginula dvojica mladih potporučnika Željko Savičić i Siniša Radić.

Tokom bombardovanja na Valjevo je palo 215 bombi, od toga čak 150 je bačeno na fabriku "Krušik". Uništena je zgrada policije u Valjevu, bombardovana su vojna skladišta u Pričeviću i na Kraljevom stolu, a oštećeni su mnogi javni objekti.

U bombardovanju Valjeva je srušeno pet stambenih zgrada, oštećeno je preko 200 stanova i 50 kuća. U herojskoj odbrani na nebu iznad našeg grada, 4. maja poginuo je pilot pukovnik Milenko Pavlović.

Prema proceni Vlade Srbije u bombardovanju je poginulo najmanje 2.500 ljudi. Ukupna materijalna šteta procenjena je tada na 100 milijardi dolara. Bombardovanje je trajalo 78 dana. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!
NEMA KONKURENCIJU

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

MiG-41 će postati prvi avion 6. generacije na svetu, navode ruski mediji. Stručni portali i analitičari čak najavljuju da Rusi razvijaju „elektromagnetno pulsno oružje“ menjajući taktiku ratnih operacija.Prema članku iz ruskih medija, „mnoge zemlje su najavile dizajn aviona šeste generacije, poput SAD, Južne Koreje, pa čak i Turske, ali Rusija sa ovakvim najavama prevazilazi sva očekivanja”.

04.05.2024

09:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set