• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

27.04.2022

07:47

RHMZ IZDAO NAJNOVIJU NAJAVU! UPALJEN ŽUTI METEOALARM! SPREMITE SE ZA PROMENU VREMENA! Stižu pljuskovi i grmljavina!

Vesti

RHMZ IZDAO NAJNOVIJU NAJAVU! UPALJEN ŽUTI METEOALARM! SPREMITE SE ZA PROMENU VREMENA! Stižu pljuskovi i grmljavina!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je rano jutros najavu u kojoj se navodi da će u pojedinim delovima Srbije biti kratkotrajna kiša

- Naredna dva sata na području Vojvodine, donjeg Podunavlja, Braničevskog okruga i Negotinske Кrajine pomenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom - navodi se u najavi RHMZ.

Nakon najave o mogućoj kratkotrajnoj kiši, na snagu je stavljen i žuti meteoalarm.

Meteorolog Marko Čubrilo ističe da današnji dan donosi prodor hladnog fronta i zahlađenje do petka.

Foto: RHMZ

Najava RHMZ

On objašnjava da će za vikend ipak biti za nijansu toplihe, ali nakon 2. maja dolazi nam period čestih vremenskih nestabilnosti.

- Posle 5. maja moguće je novo zahlađenje. Trenutno signala za jače otopljenje nema do polovine maja - kaže Čubrilo:

- Danas će se preko regiona premeštait hladan front visinskog ciklona koji će se preko Austrije i Mađarske premeštati dalje na istok. Ispred fronta biće pojave predfrontalnih nestabilnosti, a u zoni samog fronta uz frontalne nestabilnosti, ponegde može biti i jačih grmljavinskih pljuskova uz pojavu tuče/grada, obilne kiše i prolazno olujnog severozapadnog vetra koji uz jače nevreme na kratko može imati udare i oko 20m/s. Nije moguće predvideti gde će se tačno jake nestabilnosti pokrenuti, ali obzirm na očekivan vremenski okvir pristizanja hladnog fronta najnestabilniju atmosferu treba očekivati nad istokom Hrvatske, severoistokom i severom BiH, zapadom Srbije, velikom delom Vojvodine kao i središnje Šumadije, dok bi posle podne sa napredovanjem fronta dalje na isotk jakih nestabilnosti moglo biti i nad južnom i istočnom Srbijom.

Foto: prinstkrin

Na snazi žuti meteoalarm

Prodor hladnog talas donosi i zahlađenje pa će se tako temperature u ovom periodu kretati od 14 do 24 stepena.

- U noći ka četvrtku i u četvrtak ka nama će sa severozapada priticati relativno hladan i vlažan vazduh, tako da će ponegde nad središnjim i istočnim predelima biti slabe kiše ili lokalnih pljuskova, a najviši planinski vrhovi BiH, Crne Gore i južne Srbije mogu imati i pljusak snega. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, posebno na istoku regiona, dok će duž Jadrana biti jake bure. U četvrtak dnevni maksimum samo od 9 do 16 stepeni Celzijusa, što je znatno ispod proseka - napisao je Čubrilona svom Fejsbuk profilu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set