• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Đ.

02.05.2022

09:30

ČETIRI DANA PROSLAVE NA PALIĆU! Jezero za praznike posetilo više od 40.000 domaćih i stranih turista

N. Đ.

Vesti

ČETIRI DANA PROSLAVE NA PALIĆU! Jezero za praznike posetilo više od 40.000 domaćih i stranih turista

Podeli vest

Palić je ove godine spremno dočekao na desetine hiljada posetilaca i turista, posle dvogodišnje pauze, zbog pandemije. Prema poslednjim podacima, 1. maja je bilo oko 40.000 posetilaca, a do večernjih sati se očekivao i još veći broj gostiju

Organizovana proslava 37. prvomajskog uranka na Paliću počela je 30. aprila, a traje do 3. maja.

Pored obale palićkog jezera je postavljen i najveći luna park u Srbiji, na površini od oko 11000 kvadrata, a za decu je pripremljen bogat sadržaj i u Avantura parku, iza ZOO vrta, gde su pripremljene i brojne izložbe.

Foto: N. Đ.

Duž obale Jezera smenjivale su se grupe, na hiljade ljudi, a sunčan dan je Međunarodni praznik rada na Paliću učinio privlačnim ne samo za strane turiste, koji su došli u proseku na četvorodnevne posete, nego i za Subotičane i meštane pograničnih naselja. Prodajne izložbe suvenira, grnčarije, rukotvorina i starih zanatskih predmeta privukle su pažnju posetilaca, a gastronomski specijaliteti su bili u šatorima duž obale. Mirisi su se širili i sa restoranskih udobnih terasa secesijskih hotelskih objekata, privlačeći ljubitelje leskovačkih pljeskavica i vojvođanskih pečenja, gurmanluka, šećerlema, alvi i poslastica.

Foto: N. Đ.

Juče je održana tradicionalna manifestacija 45. Trimbi, sa dvotočkašima, rolerašima i pešacima na stazi dugoj 7 kilometara, prema Paliću. Smeštajni kapaciteti su popunjeni, a danas je održana i edukativna postavka "Vidi i dodirni" - izložba eksponata iz ZOO vrta – dok je u objektu EAR kod lavova, održana izložba slika i izložba slamarki. Popodne su organizovani i panoramski letovi paratrajkom, letenje sa paraglajderima, pokazni i trening letovi.

Foto: N. Đ.

Prvomajsku regatu u jedrenju, organizovao je Jedriličarski klub Palić. Do trećeg maja organizovani su slični sadržaji, a besplatna pešačka tura je sutra od 17 sati ispred Turističkog info centra. Očekuje se da će tokom četiri dana na Paliću biti bar 70.000 posetilaca i turista, a gosti pominju da je rekordna poseta bila pre nekoliko godina, kada je ovu turističku destinaciju posetilo blizu 100 hiljada ljudi.

Boravak na Paliću nije premašio restoranske cene, pa je tako čitava porodica mogla da u šatoru ruča za oko 2000 do 2500 dinara, koliko je koštao kilogram pečenja, dok su pivo i sokovi koštali oko 300 dinara u proseku.

Sutra se očekuje još veća poseta izletištima na Paliću, kada se završe prvomajske proslave po okolnim mesnim naseljima, Radanovcu, Hajdukovu i drugim zajednicama, a očekuju ih slični sadržaji, bogata gastronomija, vina, posete okolnim salašima, ZOO vrtu, Avantura parku i odmor na prelepim restoranskim terasama uz samu obalu jezera i stoletnih stabala.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set