• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

14.06.2022

15:38

SRCE ŠIROKO KAO BANAT! U Zrenjaninu nagrađeni višestruki davaoci krvi (FOTO)

G.Z./C.K.

Vesti

SRCE ŠIROKO KAO BANAT! U Zrenjaninu nagrađeni višestruki davaoci krvi (FOTO)

Podeli vest

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Gradskoj kući u Zrenjaninu, uručena su priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su krv dali 75, 50 i 35 puta i plakete, "Široko srce"

Pozdravljajući prisutne,  zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, ukazao je na značaj dobrovoljnog davanja krvi i potrebu podizanja svesti svakog pojedinca o pomoći drugim ljudima kada je to najpotrebnije.

- Kada si čovek i imaš humano srce, to neko primeti i zato smo danas ovde da takve ljude istaknemo i nagradimo - istakao je Saša Santovac.

Foto: G.Z./C.K.

 

 Aleksandra Tanasijević sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu,  uručila je plakete Široko srce, onima koji su postigli izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini. Plakete su uručene Medicinskoj školi, Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin, naseljenom mestu Perlez i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu iz Zrenjanina.

- Izuzetna je čast biti u društvu humanih ljudi širokog srca i zato Vam.svima veliko hvala - istakla je Aleksandra Tanasijević.

Sedamdesetpet puta krv su dali Najdan Stamenković i Jovan Sremac, pedeset Nedeljko Stanaćev, Dragan Garai, Siniša Nikolić, Slobodan Stefanov, Zoltan Molnar i Duško Marjanski.

Foto: G.Z./C.K.

 

Istovremeno, u prostorijama Crvenog krsta u Zrenjaninu,  pobednicima likovno-literarnog konkursa Krv život znači, uručene su diplome i prikladni pokloni.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u prostorijama Crvenog krsta u Zrenjaninu,  pridružio se i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura koji je dao krv 44-ti put, a akciju je podržalo i 18 pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin na čelu sa komandantom Branislavom Milosavljevićem.

Nagrađeni najbolji likovni, literarni i video radovi

Nagrađeni su likovni radovi osnovaca Anite Juhas, Stefana Vučetića, Đorđa Šakića, Saše Pernata, Anđele Abdomerović, zatim grupni rad Lene Slavkov, Jane Janković, Jelene Rosić i Milice Pejić, kao i Alekse Prvulova i Aleksandra Krstina, Arijane Bandović i srednjoškolaca Anđele Ivanović, Maje Etinski, Maje Todorović, Miljane Trivunović, Viktorije Borbaš i Ivone Sučević.

Foto: G.Z./C.K.

 

Nagrađeni su osnovci Dušan Antić, Nikolina Vijatov, Lena Savić, Milica Bajčetić, Elena Stevanović Minja Savić Novaković i srednjoškolci Nađa Toškov, Milica Milutinović i Ivana Babinka.

Animacija srednjoškolaca Doniraj krv, u kojoj su učestvovali Vanja Škorić, Jovana Lazić, Minja Tajdić, Željana Subić, Dijana Andrijin, Milica Igić, Denis Švarc, Aleksa Epifanić, Dunja Rašić, Svetlana Sandić, dok je animaciju režirala i montirala Milica Igić.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set