• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

18.06.2022

12:33

DEDA BORIN IZAZOV LEPŠEM POLU! Njegove pite i sir sa cveklom nemaju premca, a lazanje pravi ISKLJUČIVO NA SRPSKI NAČIN (VIDEO)

V.J.

Vesti

DEDA BORIN IZAZOV LEPŠEM POLU! Njegove pite i sir sa cveklom nemaju premca, a lazanje pravi ISKLJUČIVO NA SRPSKI NAČIN (VIDEO)

Podeli vest

Za Borivoja Radanovića (81) penzionera iz Majdanpeka, oni koji ga dobro poznaju uvek će reći vrstan električar, koji je radni vek proveo u Elektrodistribuciji Majdanpek

Iako je zagazio u devetu deceniju , svoje godine nosi tako dobro, da mu svi uvek daju znatno manje. Za njega se zna da će uvek svima da priskoči u pomoć i da mu nikada ništa teško ne pada.

Ali ono što je posebnost i retkost za čoveka njegovih godina je da izuzetno kuva, mesi na čijim gurmanlucima Bori mogu da pozavide mnoge žene. Kaže, to mu je hobi . Za one koji su njegovo umeće okusili, tvrde da ne postioji žena koja može da napravi pitu kao on ili pak sir koji on usiri domaćim mlekom i cvekom pa pored toga što je izuzetno ukusan u pink boji je i dekorativan.

Foto: V.J.

 

Za Bokija u ovom poslu nema tajni ni kada su torte u pitanju , kuvani gurmanluci ali i lazanje na srpski način , koje je pravio u našem prisustvu, razvijajući domaće kore.

- Nekada su stari sir pravili tako, što se umesto maje kojom se sir podliva, koristila cvekla. Ja to i dan danas ponekad poželim da napravim. Moj sir je ukusan ali i u roze boji .Isto i lazanje .Ništa lepše od domaćih korica što bi kupovao, kaže Boki koji tako spretno barata oklagijom i testom kao da je celog života to radio a ne sa strujom.

Foto: V.J.

 

Inače je toliko vedrog duha, čiji humor na svoj račun uglavnom, što je danas retkost, svakom izazove smeh. U braku je sa svojom Gordanom pune 53 godine i u njihovom društvu nikad nikome nije dosadno. Smeh i šala su zagarantovani. Gordana se često ljuti, jer se on stalno šali i smeje pogotovo kad priča da ima dve prijateljice.

Istina porodične, koje obilazi, vozi, čuju se svakodnevo, pomaže im i uvek se nađe kad im je neohodno. U šali često na njihov račun uvek doda koju više ne bi li kod svoje lepše polovine izazvao reakciju, bogami i ljubomoru za koju smo se uverili da ni u ovim godinama nije strana.

Foto: V.J.

 

- Ja sam Goci rekao , ti moje prijateljice ne smeš da diraš. Ja moram da ih obiđem , da vidim treba li im šta , one su sad same i ne mogu da ih pustim tek tako, kaže Boki , koji je i nama izazvao smeh posebno kada smo videli reakciju njegove Goce kako se kiselo smeje ali mu i preti. Kako bilo bilo, da nije ovako, ističe Bora, spremajući ukusne lazanje , dok njegova Gordana posmatra kao supervizor, ponešto doda ili zameri , našta on ne daje ni pet para.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set