• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA.rs

28.07.2022

09:43

NA OVOJ CRNOGORSKOJ PLANINI USRED LETA JE SNEG! Avanture ovog frizera nisu retkost! SADA mu je CILJ bio ''podupirač neba''!

RINA

Vesti

NA OVOJ CRNOGORSKOJ PLANINI USRED LETA JE SNEG! Avanture ovog frizera nisu retkost! SADA mu je CILJ bio ''podupirač neba''!

Podeli vest

Stefan iz Čačka ostao šokiran prizorima koji su ga zatekli na fascinantnom Durmitoru

Iako su prva asocijacija na Crnu Goru more, sunce i plaže Stefan Raičević iz Čačka na svom primeru to je dementovao. Ovaj mladi frizer, ali i zaljubljenik u putovanja za kog je pre nekoliko meseci čula čitava Srbija, obišao je jednu od najžvopisnijih planina u regionu i ostao fasciniran prizorima koje je tamo zatekao.

- Iako su temperature svuda ekstremno visoke, na Durmitoru kao da je drugi Bog. Dok smo se penjali ka njegovim vrhovima skoro većina stena je i dalje, krajem jula prekrivena snegom. Pokrivač je debljine nekoliko centimetara i veliko je pitanje da li će se otopiti do novih snežnih padavina, koje se ovde mogu očekivati već krajem oktobra. Kome je vrućina i željan je zime, evo može da dođe na Žabljak i uživa u grudvanju i eventualno sankanju - kaže kroz osmeh Stefan za RINU.

Foto: RINA

Stefan iz Čačka je bio šokiran prizorom

Nestvarni predeli

Njegov krajnji cilj bio je najviši vrh Durmitora Bobotov kuk koji se nalazi na 2523 metra nadmorske visine. Smešten između reka Pive i Tare, zajedno sa Bezimenim vrhom (2487) i Đevojkom (2440) čini najviši greben Durmitora zvani Soa Nebeska, što znači ''podupirač neba''.

- Bez obzira što sam se prošle godine već popeo na vrh Durmitora toliko sam se oduševio ovom planinom da ću se ovde uvek vraćati. Predeli su nestvarni, a doživljaj nezaboravan. Ova planina je zaita nešto posebno, iskreno nije za svakoga jer je potrebno dosta kondicije da se popenje na vrh, ali ako se za nešto vredi potruditi onda je to ovaj pogled koji odavde puca na čitavu Crnu Goru - rekao je Stefan.

Avanture za ovog frizera nisu retkost, a često se odlučuje da na dugačak put ide i biciklom. Prošle godine je upravo na taj način stigao od Čačka do Žabljaka.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set