• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink

26.08.2022

09:38

METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO DA LI JE LETU KRAJ! Iznenadićete se temperaturama u septembru!

Printscreen RTS

Vesti

METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO DA LI JE LETU KRAJ! Iznenadićete se temperaturama u septembru!

Podeli vest

Meteorolog Nedeljko Todorović istakao je da poslednjih 10 dana avgusta, ulazimo u pozno prijatnije leto, dodajući da su i pred nama dosta topli dani, međutim, ne onakvi, kakve smo imali u junu mesecu ove, ali i prethodnih godina

Todorović objašnjava da narednih dana možemo očekivati kišu, međutim, neće biti značajnih padavina. Oko ponedeljka i utorka, očekuje se blagi pad temperature, ali to je, kako kaže, tipično za mesec avgust, odnosno, kraj istog.

- Ne treba da žurimo sa pozdravljanjem sa letom. Sneg možemo očekivati tek za tri meseca, i to u planinskim delovima. Početkom septembra, nastavlja se pad, a dnevne će biti najviše do 28 stepeni, što je i dalje iznad proseka za ovo doba godine, što će mnoge prijatno iznenaditi - rekao je Todorović.

Foto: Tanjug

Ovo leto jedno od toplijih

Govoreći o letu za nama, Todorović kaže da su veliki gradovi, kao što je Beograd, imali problem sa spavanjem zbog velike koncentracije asfalta, dok si ljudi u manjim gradovima, uživali u pravim čarima leta, i prijatnim temperatura.

- Ovo leto je bilo jedno od toplijih, gledajući generalno, ali kada se gledaju pojedinačni dani, prošle godine ali i ranijih, imali smo ekstremnije temperature - priča Todorović, ističući da se i ovo leto ubraja u top pet najtoplijih u Srbiji.

Todorović se dotakao i dešavanja u Mađarskoj, ističući da je teško utvrditi tačnu lokaciju prljuskova i grmljavine. Na periferiji Budimpešte je bilo svega toga, ali kiša nije pala tačno u toj ulici, i to je bio problem, objašnjava on.

Neko ne razume koliko je ovaj posao ozbiljan, i da je jako teško da se utvrdi, gde će tačno padati kiša. Mislim da nisu imali razloga da bilo koga otpuste jer nije pogodio tačnu temperaturu - rekao je Todorović.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set