• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.10.2022

22:30

SLEDEĆI VIKEND NEĆE BITI SUNČAN KAO OVAJ! Meteorolog Đurić otkrio kada dolazi do pogoršenja vremena i pada temperature

printscreen

Vesti

SLEDEĆI VIKEND NEĆE BITI SUNČAN KAO OVAJ! Meteorolog Đurić otkrio kada dolazi do pogoršenja vremena i pada temperature

Podeli vest

U Srbiji se i u nedelju očekuje pravo prolećno vreme kakvo je bilo danas, sa maksimalnim temperaturama od 20 do 25 stepeno, lokalno i do 27, što znači da će i sutrašnji dan biti preslikana ova subota kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, samo će u Vojvodini biti malo svežije, zbog dužeg zadržavanja magle u kojoj je jutros osvanuo veći deo zemlje. Sledeći vikend, nažalost, neće biti kao ovaj, tako da lepo vreme treba maksimalno iskoristiti, jer nas od petka očekuje svežije vreme, sa temperaturama koje su, inače, normalne za novembar po kalendaru.

- U nastavku vikenda sunčano, pravo prolećno vreme uz maksimalne temperature od 20 do 25 stepeni a lokalno može biti i do 27 stepeni. Najtoplije biće na istoku zemlje. Jutros je bilo magle i ta magla se duže zadržala na severu Srbije, pre svega u Vojvodini, tako da u tim predlima može biti malo hladnije, sa temperaturom od nekih 13, 14 stepeni. Slična situacija će biti i sutra, nedelja će biti preslikan današnji dan - kaže Đurić.

Miholjsko leto zadržaće se do kraja ovog meseca, napominje on, a onda ćemo sa ulaskom u novembar ući u zlatnu jesen.

- Oktobar ćemo završiti sa Miholjskim letom, sa temperaturama između 20 i 25 stepeni. Prvi i drugi dan novembra doneće nam Zlatnu jesen, isto sunčane dane, maglu i temperature preko 25 stepeni - navodi naš sagovornik.

U petak, posle dužeg perioda lepog vremena, stiže pogoršanje i naoblačenje, i to će biti uvod u pad temerature ali ne drastično, već će taj pad od 5 do 10 stepeni, temperature svesti na normalan nivo za početak novembra. A prosečne temperature za taj period su od 1 do 15 stepeni. Dakle, bez drastičnog zahlađenja, a biće oko 15 stepeni u Srbiji.

- U petak će padavina prvo biti na severu i zapadu, pa popodne i uveče i u ostatku zemlje, tako da nas sledećeg vikenda očekuje znatno svežije vreme nego sada ali to su prave novembarske temperature u skladu sa kalendarom - napominje Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set