• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

08.11.2022

12:06

JEDNA ULICA U SRBIJI JE VEOMA POSEBNA! Rode bile vredne, ovde živi čak DEVET PARI BLIZANACA (FOTO)

printscreen

Vesti

JEDNA ULICA U SRBIJI JE VEOMA POSEBNA! Rode bile vredne, ovde živi čak DEVET PARI BLIZANACA (FOTO)

Podeli vest

Pasjačka ulica u Prokuplju, poznata je po mnogo čemu, pre svega po jedinstvu njenih stanovnika, ali najlepše od svega je što su u ovoj ulici rode bile vredne, te ima devet pari blizanaca

Oni nisu u srodstvu jedni sa drugima, ali prosto, izgleda da ovu ulicu hoće deca! U različitim životnim dobima, svi i dalje žive u istoj ulici, sreću se svakodnevno, ali priznaju uopšte nisu ni razmišljali da su po blizancima prepoznatljivi.

Foto: Privatna arhiva

Najstarija su braća Predrag i Nenad Jovićević po pedeset i tri godine, a najmlađi Despot i Maksim Mandić koji su stari po mesec i po dana. 

- Da,da, sada kada kažete, shvatam da je tako. Brat i ja smo sada najstariji i ponosni smo na to - kaže Predrag Jovićević. 

Misli da ne bi mogao da zamisli da je drugačije, jer je najčvršćim vezama vezan za svog brata Nenada. Zajedno su završili i mašinstvo, trenirali fudbal, bukvalno se čitavog života nisu odvajali i sada sa svojim porodicama žive u istoj kući. Ne moraju, kao jednojajčani blizanci ni da razgovaraju, jer uvek znaju misli jedan drugog. 

Foto: Privatna arhiva

- Ranije kada nas roditelji razdvoje,uvek znamo šta osećamo. Kada se jedan razboli, odmah i drugi. Prosto, to je neraskidiva veza- dodaje Nenad. 

U njihovoj porodici je uobičajno da se rađaju blizanci, pa su i braća od rođenog strica takođe blizanci. Njihova deca još uvek nemaju svoje porodice, jer se školuju, ali se Jovićevići nadaju da će ih u budućnosti još biti.

I ostali su isti. Milovan i Marko Čomić koji imaju po dvadeset i tri godine takođe su neprestano zajedno. I oni su sportisti, ali gimnastičari. Žive u istoj kući i ne planiraju da se odvajaju.

Foto: Privatna arhiva

- Lepo je imati blizanca, jer uvek imaš na koga da računaš. To je poseban odnos, koji nam ne smeta u daljem životu, ali nam mnogo pomaže- objašnjava Milovan svoju vezu sa bratom.

Tu su i Ivan i Ivana Jovanović, Maja i Miloš Milosavljević čiji je brat Marko dobio blizance, pa pojačao porodičnu tradiciju i obogatio ovu ulicu.

Dalje u Pasjačkoj žive i Miloš i Milan Simonović, pa četvorogodišnji Ignjat i Mijat Milenković. 

Foto: Privatna arhiva

- Ponosni smo na naše četvoro dece, a Ignjat i Mijat su rođeni iz treće trudnoće moje supruge. Smatram da u komšiluku treba da ima što više dece, jer nema ništa lepše nego kada svi izađu i igraju se. To detinjstvo čini bogatijim - kaže Danijel Milenković, Ignjatov i Mijatov otac, koji dodaje da i u njegovoj i u supruzinoj porodici ima još po jedan par blizanaca. 

Iako svi liče, komšije ih bez problema razlikuju, a svi se slažu da su svi blizanci vaspitani, pametni, druželjubivi i nenametljivi i da su ponosni na njih.

Za naše sagovornike ova ulica i život u njoj je uobičajna stvar, ali kada se pogleda sa strane, oni su posebni. Šta je uticalo na to, ne znamo, verovatno samo splet okolnosti, ali su je obeležili i po svoj prilici, biće ih još!

Foto: Danijel Milojković

U ulici, koja odokativno ima 400 stanovnika, su do nedavno živela i braća blizanci Predrag i Nenad Petrović koji su napustili ovaj svet. Nenadov sin Dušan rado govori o svom ocu i stricu, koje nije odvajao.

-Uvek su živeli u istoj kući i mi smo navikli na to jedinstvo. Drugačije nismo ni želeli. Nas četvoro, po dva sina od svakog, nemamo blizance, ali se nadamo da će neko od naše dece da nastavi tradiciju, jer je zaista lepo kada je tako. Sem toga, ova ulica mora da nastavi da bude prepoznatljiva po njima- siguran je Dušan. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set