• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

26.11.2022

15:37

VEČERAS KIŠA, A SUTRA STIŽE SNEG! Meteorolog Đorđe Đurić objavio najnoviju prognozu! Evo kakvo nas vreme očekuje do petka!

Fotoilustracija/Pexels

Vesti

VEČERAS KIŠA, A SUTRA STIŽE SNEG! Meteorolog Đorđe Đurić objavio najnoviju prognozu! Evo kakvo nas vreme očekuje do petka!

Podeli vest

Meteorolog Đorđe Đurić predviđa da će kraj novembra i početak decembra biti obeleženi kasno jesenjim vremenom.

Kako prognozira, Srbija će u narednom periodu biti pod uticajem anticiklona i vioskog vazdušnog pritiska. Aktivnost ciklona očekuje se nad Mediteranom i to uglavnom nad južnim i centralnim delom.

– U subotu u toku večeri i noći na zapadu slaba kiša, na planinama sneg. U nedelju u Srbiji oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, dok će uslova za susnežicu i vlažan sneg biti u nižim predelima na jugu i na jugozapadu Srbije. U brdsko-planinskim predelima očekuje se formiranje ili povećanje snežnog pokrivača, a manji snežni pokrivač mogao bi da se formira i u nižim predelima na jugu i jugozapadu Srbije. Maksimalna temperatura biće od 3 stepena na jugu do 9 stepeni na severu Srbije, u Beogradu do 8. Slaba kiša očekuje se i u Beogradu. Na severoistoku Srbije i na severu Vojvodine, a naročito u Banatu biće suvo – prognoza je Đurića.

U ponedeljak bi trebalo da bude oblačno, tmurno i prohladno, dok se slabe padavine očekuju na jugu i na istoku Srbije. Maksimalna temperatura biće od 5 do 9 stepeni, a u Beogradu do 7. U utorak se očekuje suvo, ali bez bitnije promene temperature.

– U sredu i četvrtak Srbija će se nalaziti između veoma snažnog anticiklona sa istoka Evrope i Rusije i ciklona sa juga Mediterana, a koji će se svojim centrom nalaziti iznad juga Italije, a potom premešati malo severnije preko Apeninskog poluostrva. Usled ovakve sinoptičke situacije, nad Srbijom se očekuje veoma izražen gradijent vazdušnog pritiska, pa će duvati umeren do jak istočni i jugoistočni vetar, dok će košava u Pomoravlju, u Podunavlju i u Braničevskom okrugu imati olujne udare preko 70 km/h, a na jugu Banata i preko 100 km/h. U celoj Srbiji biće oblačno, povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz povećanje snežnog pokrivača. Minimalna jutarnja temperatura biće od 3 do 7 stepeni, a maksimalna dnevna od 5 do 9 stepeni, u Beogradu od 6 do 8 stepeni.

Foto: printscreen

Meteorolog Đorđe Đurić

U petak se očekuje slabljenje vetra i biće suvo, tako da se tokom prvih dana decembra uz uticaj anticklona i visokog vazdušnog pritiska očekuje stabilno, suvo, uglavnom i tmurno vreme, ponegde i uz duže zadržavanje magle iz jutarnjih časova. Minimalna jutarnja temperatura biće nešto niža, ali i dalje bez mrazova, dok će maksimalna dnevna biti bez većih promena i kretaće se uglavnom od 5 do 9 stepeni.

– S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj novembra od 6 do 10 stepeni, temperature će u narednom periodu biti uglavnom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Dakle, kraj novembra i početak decembra obeležiće vreme koje u skladu sa kalendarom, uglavnom kasno jesenje i još uvek bez pravog zimskog scenarija, iako će snega biti u brdsko-planisnkim predelima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set