• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.01.2023

07:15

UPALJEN METEO ALARM! U Srbiji maglovito jutro, pa SUNČAN DAN - temperatura do 14 stepeni, a evo kada stižu KIŠA I ZAHLAĐENJE!

Vesti

UPALJEN METEO ALARM! U Srbiji maglovito jutro, pa SUNČAN DAN - temperatura do 14 stepeni, a evo kada stižu KIŠA I ZAHLAĐENJE!

Podeli vest

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno i suvo sa lokalnom pojavom jutarnje magle, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Na severozapadu Srbije delimično razvedravanje se očekuje već ujutro i pre podne, dok će posle podne sunčanih intervala biti i na zapadu zemlje, kao i u Negotinskoj Кrajini.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku ujutro kratkotrajno jak, severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan do osam stepeni, a najviša od sedam do 14.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti pretežno oblačno i suvo, a krajem dana se očekuje delimično razvedravanje. Ujutro i pre podne će duvati slab zapadni i severozapadni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od četiri do šest stepeni, a najviša oko 10 stepeni.

Upaljen meteo alarm

Zbog magle u većem delu Srbije na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno. Ovo upozorenje odnosi se na prostor Šumadije, Pomoravlja, jugoistočne i jugozapadne Srbije kao i za teritoriju Kosova i Metohije.

Foto: RHMZ

Vreme narednih dana

U četvrtak sunčani intervali i promenljiva oblačnost koja se premešta od severa ka jugu Srbije. Biće malo toplije nego u sredu i znatno toplije od proseka. Vetar slab, ujutru južni, a popodne zapadnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna od 11°C do 15°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 3°C do 8°C.

U petak pretežno sunčano uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja će se ponegde zadržati i pre podne. Vetar slab zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 9, a najviša od 9 do 16 stepeni.

Za vikend se zadržava toplije vreme od proseka uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Ujutru mestimično magla koja će se po kotlinama i duž rečnih tokova na jugozapadu i jugu Srbije zadžati i pre podne. Jutarnja temperatura od -2 do 6, a najviša od 10 do 15 stepeni.

U ponedeljak će doći do naoblačenja sa kišom i padom temperature krajem dana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set