• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S. M.

14.01.2023

19:34

EVO KADA ĆE SE ZABELETI ŠIROM SRBIJE! Meteorolog Ristić objavio prognozu do kraja januara - stižu nam sneg i kiša, ali pre toga još malo TOPLIH DANA!

printscreen

Vesti

EVO KADA ĆE SE ZABELETI ŠIROM SRBIJE! Meteorolog Ristić objavio prognozu do kraja januara - stižu nam sneg i kiša, ali pre toga još malo TOPLIH DANA!

Podeli vest

Do kraja januara očekuje nas smena sunca, kiše, ali i snega. Najpre će u narednim danima temperatura ponovo biti prva prolećna, dok se nakon toga očekuje i pojava snežnog prekrivača, kaže za Informer.rs meteorolog Ivan Ristić

Kako za naš portal ističe meterolog Ivan Ristić, od nedelje, pa sve do četvrtka uživaćemo u "prolećnim" danima. 

- Od nedelje, 15. do četvrtka, 19. januara ponovo počinje znatno topliji period. Smena sunca i oblaka, koji će donositi sa sobom kišu. Vetar u okretanju na južni i jugoistočni, u utorak i sredu, 17. i 18. januara, biće u pojačanju u košavskom području i na planinama - kaže meteorolog Ristić i dodaje:

- Očekuje se postepeno topljenje snežnog pokrivača na planinama pogotovo ispod 1.500 metara nadmorske visine.

Foto: Informer/Ivan Ristić/ weather2.rs

Dnevna temperatura će biti u porastu, tako da će se maksimalne temperature tokom ovog perioda kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusa. Sredinom sledeće nedelje sa pojačanjem južnog vetra maksimalne temperature u zavetrini planina (takozvani fenski efekat) mogu biti koji stepen više.

Krajem nedelje sneg

- U noći između četvrtka i petka, 19. i 20. januara, hladan vazduh iz srednje Evrope koji je prošao prethodno kroz takozvana "Bečka vrata" stiže i do granica naše zemlje. U petak ujutru u zapadnoj i severnoj Srbiji kiša će preći u susnežicu i sneg. Do kraja dana ovo zahlađenje proširiće se i na ostale krajeve naše zemlje, vetar u skretanju na slab i umeren severozapadni. Najviša temperatura od 2 stepena na severozapadu i zapadu do 14 stepeni na krajnjem jugoistoku zemlje - ističe naš sagovornik.

Foto: Informer DN

Ivan Ristić, meteorolog

Ova promena vremena označava takođe početak hladnijeg perioda koji će potrajati sve do kraja januara.

- Zbog zadržavanja visinskog ciklona i daljeg priliva hladnog vazduha za sledeći vikend, 21. i 22. januara, u celoj zemlji pretežno oblačno, hladno, povremeno sa padavinama, uglavnom susnežicom i snegom - kaže meteorolog Ristić.

Tokom ovog perioda vetar slab i umeren severozapadni. Dnevna temperatura bez nekog većeg kolebanja u toku dana i kretaće se između 0 i 4 stepena Celzijusa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Krajem meseca stiže i minus

Od ponedeljka, 23. januara do samog kraja januara, vreme će se postepeno stabilizovati, padavine će prestati, ali će se zadržati hladno i pretežno oblačno vreme.

Vetar slab severozapadni. Minimalna temperatura od -5 do 0, a maksimalna od 0 do 5 stepeni Celzijusa.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set